CDA komt “buurten” met cake

Aanstaande zaterdag 23 september is het burendag. Voor het CDA dé dag om de verkiezingscampagne officieel af te trappen.

Met een caravan gaan kwartiermakers Tinet de Jonge en Jan Verbeek op pad om cakes uit te delen bij burendag initiatieven in het dorp. ‘Juist het lokale karakter en de verbinding die burendag uitstraalt past bij het CDA’, zegt de Jonge.
Het is niet de eerste keer dat het CDA gebruikt maakt van een caravan om de dorpen te bezoeken. ‘We hebben gemerkt dat een caravan mensen bij elkaar brengt. Enerzijds kunnen we koffie, thee en wat lekkers mee nemen. Anderzijds komen mensen ook naar de caravan toe om te vertellen wat hen dwars zit, wat er goed gaat en wat beter kan. Juist die tips en tricks hebben we als lokale partijen hard nodig.’
De afgelopen maanden spraken Tinet de Jonge en Jan Verbeek zo’n 50 verenigingen, organisaties en ondernemers. ‘Zij zijn zichtbaar en benaderbaar voor ons. Met de caravan willen we ook de mensen bereiken die minder zichtbaar zijn. Buren, vrienden, mensen die aan het winkelen zijn; inwoners die ons vertellen wat er leeft.
De ingrediënten voor de cakes zijn lokaal ingeslagen. Ze worden vers gebakken in de keukens van CDA kwartiermakers Tinet de Jonge en Jan Verbeek.
‘We hopen deze dag veel mensen te spreken. En voor alle initiatieven hopen we ook dat het mooi weer wordt. Maar weer of geen weer, wij starten om 10 uur in Zevenhuizen. Vervolgens gaan wij naar Moerkapelle, Moordrecht en Nieuwerkerk.’

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.