Open dag Park Hitland zaterdag 16 september

Op zaterdag 16 september staat Park Hitland in het teken van een Open Dag met allerlei activiteiten voor kinderen, maar ook voor volwassenen. Tussen 10:00 uur en 16:00 uur is iedereen van harte welkom om een kijkje in het vernieuwde Park Hitland te komen nemen en mee te doen aan één of meerdere activiteiten. Ieder half uur vinden er diverse leuke activiteiten plaats, waariedereen aan deel kan nemen.

 

Om 10:00 uur geeft het Dagelijks Bestuur het startschot voor de open dag. Wethouder Josien van Cappelle (gemeente Capelle aan den IJssel, voorzitter Dagelijks Bestuur) opent de waterspeelplaats in Hitland-Zuid en tegelijkertijd opent wethouder Rik van Woudenberg (gemeente Zuidplas, Dagelijks Bestuur) de klimspeelplaats in Hitland-Noord. De wethouders worden bij de opening begeleid door het huidige kindercollege en de -gemeenteraad, maar ook door het kindercollege en de -raad die in 2015 geholpen hebben bij het kiezen van een ontwerp voor beide speelvoorzieningen in Park Hitland.

Hitland-Zuid, nabij Capelle aan den IJssel

Vanaf 10:30 uur kunnen kinderen in Hitland-Zuid diverse creatieve spellen doen of eigen creatie(s)bouwen. (Na)bij Leefgoed de Olifant/Theehuis de Dames kunt u terecht voor drie workshopsboogschieten (10:30 uur, 12:30 uur en 14:30 uur), het helpen met vlechten van wilgentakken om een kunstwerk te creëren met Land-Art kunstenaar Johan Sietzema (10:00-15:00 uur) en een leuke lunch- en borrelaanbieding. Tussen 12:00-16:00 uur is de buurtmoestuin in Hitland-Zuid geopend en zij organiseren een oogstfeest met kraampjesverkoop. Ook zijn daar drie workshops te volgen: bramenjam maken met Ali, Groentesoep van Dirk en kookdemo’s door Azi.

Hitland-Noord, nabij Nieuwerkerk aan den IJssel.

In Hitland-Noord starten vanaf 10:30 uur de Oud-Hollandse spellen, waar kinderen en volwassenenaan mee kunnen doen. Tussen 11:00-16:00 uur worden er ieder half uur buitenfitness lessen gegeven op het terrein van de ijsbaan. Tussen 14:00-15:00 uur een activiteit voor alle hondeneigenaren: Zoek het botje in de honden prettuin! Bij Manege Hitland is het ook open dag op zaterdag 16 september. Rond 12:00 uur kunt u kijken naar een Friezen Carrousel (show) en rond 13:00 uur en 16:00 uur kunnen kinderen ponyritjes maken. Iets verder, bij de steenovens aan de Groenendijk, zijn de deuren van 11:00-16:00 uur geopend voor publiek. U kunt meehelpen met de steentjes, maar ook een rondleiding is ieder uur mogelijk.

Hitland-Midden

Bij/vanaf Golfbaan Hitland start er om 11:00 uur een excursie voor natuurliefhebbers onder begeleiding van het Instituut voor Natuureducatie en duurzaamheid (IVN) met het thema herfst. Om 12:00 uur en 15:00 uur kan iedereen gratis kennismaken met golf tijdens een kennismakingsles, gegeven door Golfschool Hitland. Ook start er op twee tijdstippen (11:30 uur en 13:00 uur) een ronde Footgolf, waar iedereen gratis aan mee kan doen. Een leuke activiteit voor het hele gezin! Op het fietspad tussen Hitland-Noord en -Zuid staat een stand met uitgifte van kano’s. Met z’n vieren tegelijkertijd kunt u een rondje kanovaren door Hitland.

Het advies aan alle bezoekers is om zoveel mogelijk met de fiets te komen. Uiteraard kan de auto geparkeerd worden op de bekende parkeerplaatsen in en nabij Park Hitland. Bij alle entrees van het gebied krijgt u als bezoeker een programmaboekje. In het programmaboekje kunnen kinderen stempels verzamelen bij activiteiten en met minimaal drie stempels een ijsje “verdienen”. Daarnaast vindt u in het boekje lunch- en borrelaanbiedingen bij de twee openbare horecagelegenheden in Park Hitland: Hit eten & drinken en Restaurant & Theehuis De Dames.

TIP: Volg voor alle updates over het programma en de laatste informatie de Facebookpagina van Park

Hitland (www.facebook.com/parkhitland).

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.