Wollefoppenweg weer auto toegankelijk door verwijderen paaltje ??

Het Algemeen Dagblad bericht in haar Rotterdam editie dat de de veelbesproken  knip in de Wollefoppenweg tussen de Rotterdamse wijken Zevenkamp en Nesselande gaat verdwijnen.

De gemeente Zuidplas laat in een tweet weten dat dit bericht voor commotie zorgt en niet klopt. Volgens de gemeente  verdwijnt het paaltje tussen de Wollefoppenweg bij de J de Graaffweg niet.

in een reactie laat de gemeente Zuidplas weten:

“Het AD berichtte gisteren dat het paaltje op de Wollefoppenweg ter hoogte van de Jacques de Graaffweg verwijderd zal worden. Dit klopt niet. De gemeenten Rotterdam en Zuidplas zijn niet voornemens het paaltje op de Wollefoppenweg te verwijderen, maar hebben gezamenlijk het verkeersbesluit getroffen om de geslotenverklaring voor motorvoertuigen gedurende de spitstijden tussen President Wilsonweg en CBS De Nessevliet op te heffen. Na meerdere bewonersavonden is dit één van de wensen geweest die herhaaldelijk terug kwam. Omdat de geslotenverklaring voor motorvoertuigen gedurende de spitstijden al verwijderd had moeten worden tijdens de plaatsing van de paaltjes op de Wollefoppenweg, maakt de gemeenten Rotterdam en Zuidplas van de gelegenheid gebruik hier gezamenlijk in op te trekken.”

De gemeente Zuidplas en gemeente Rotterdam zouden tot dit besluit zijn gekomen, mede door een advies van Veilig Verkeer Nederland, afdeling Zuidplas. In 2003 werd bij de aanleg van de nieuwe wijk een breuk aangebracht in de historische route door Rotterdam en Nieuwerkerk aan den IJssel. Door deze breuk kon het sluipverkeer tussen de A20 en A12 worden geblokkeerd. De huidige verkeerssituatie zou nu een onveilige situatie veroorzaken. Tegen het verkeersbesluit kan nog bezwaar worden gemaakt bij de gemeente Rotterdam. De gebiedscommissie Prins Alexander praat donderdagavond over de plannen.

De gemeente heeft het Algemeen Dagblad gevraagd het artikel te rectificeren.

Eerder in het nieuws

2 gedachten over “Wollefoppenweg weer auto toegankelijk door verwijderen paaltje ??”

  1. Jan Dirk Dorrepaal

    “Historische route door Nieuwerkerk”? Daarom heet die achterliggende woonwijk ook “Nieuwerkamp”!

  2. Andre

    Het gaat om het stukje waar afgelopen jaar heel veel met zowel schoolmoeders (veelal uit Rotterdam) en inwoners uit Oud Verlaat is gesproken. Het stuk tussen de strandweg en de President Rooseveltweg in Rotterdam was paar uur per dag gesloten verklaard. Dat is weggehaald, weg is aangepast en veiliger gemaakt maar het officiele verkeersbesluit ontbrak nog.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.