Hondenspeelplaats Hitland geopend

Met subsidie van de provincie Zuid-Holland zijn het afgelopen jaar een aantal nieuwe voorzieningen gerealiseerd in recreatiegebied Hitland. Hiermee willen de provincie en het recreatieschap meer bezoekers trekken, meer diversiteit aanbrengen in de recreatiemogelijkheden en de waardering van bezoekers voor het gebied vergroten. Gedeputeerde Han Weber, wethouders Josien van Cappelle en Rik van Woudenberg van het Dagelijks Bestuur van Recreatieschap Hitland en hondenspecialist Martin Gaus openden vrijdag 19 november de hondenspeelplaats in Hitland-Noord in Nieuwerkerk aan den IJssel.

Gedeputeerde Han Weber: “Dit is een mooi voorbeeld van kwaliteitsverbetering van bestaande recreatiegebieden. De wensen voor buitenrecreatie hebben verandering door gemaakt. Recreatiegebied Hitland speelt hier met een buurtmoestuin, waterspeeltuin, meer wandel- en fietsroutes en een vogeluitkijkpunt mooi in op de behoefte aan diversiteit en voorzieningen voor actieve recreatie. Het gebied biedt voor ieder wat wils.” Inwoners, belangengroepen, kinderen en andere maatschappelijke partijen waren betrokken bij de idee- en planvorming voor de nieuwe voorzieningen.

Hondenspeelterrein

Eén van de voorzieningen is een hondenspeelterrein. Onder begeleiding van Martin Gaus is er mede in overleg met o.a. 2 eigenaren van hondenscholen een locatie gezocht en een plan gemaakt voor de inrichting van een hondenspeelterrein. Het terrein kan rekenen op enthousiaste reacties van hondenbezitters.

Kinder speelterreinen

In overleg met onder meer zo’n 30 kinderen uit de gemeenten Zuidplas en Capelle aan den IJssel is er een ontwerp voor 2 nieuwe speelvoorzieningen voor kinderen in Hitland gekozen. In Hitland-Noord (aan de Hitlandselaan) is een klimspeelplek/natuurspeeltuin aangelegd en in Hitland-Zuid (aan het Langepad) een waterspeelplaats/natuurspeeltuin.

Vogeluitkijkpunt

Tussen het vogelrustgebied met het vlonderpad en de Groenendijk is een vogeluitkijkpunt gemaakt. Vanaf circa 3 meter hoogte kunnen vogelaars uitkijken over het vogelrustgebied.

Ook zijn een buurtmoestuin, de aanleg van nieuwe wandelpaden en verbetering van enkele bestaande wandelpaden, een upgrade van alle parkeerterreinen en nieuwe borden en terreinmeubilair gerealiseerd

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.