Slipjesdief in Polderbad

Opmerkelijk nieuws is in het Algemeen Dagblad te lezen.

Het Polderbad in het Zuid-Hollandse Nieuwerkerk aan den IJssel is in de ban van een bijzonder soort diefstal: een man liet iPhones en portefeuilles liggen, maar beroofde tien vrouwen van hun ondergoed.
De man sloeg toe terwijl de vrouwen in het bad aan het zwemmen waren. Hun kleding lieten zij achter in de kleedkamer. Bij terugkomst keken de zwemsters raar op. Ze troffen namelijk wél gewoon hun waardevolle bezittingen aan, maar hun slips en bh’s bleken verdwenen.

Tot veel ophef heeft de opmerkelijke diefstal niet geleid. De van hun ondergoed beroofde vrouwen hebben geen aangifte gedaan. ,,Ik kwam thuis en zei tegen mijn zoon: ons ondergoed is gestolen”, vertelt een van de vrouwen. ,,Hij was geschokt.”

Toezicht
Kitty Swijnenburg van Stichting Polderbad, dat het sportcomplex beheert, is van de diefstal op de hoogte. ,,We hebben inmiddels het besluit genomen om beveiligingscamera’s in het gebouw aan te brengen. Ook zullen we extra toezicht houden als de dames weer komen zwemmen.”

Eerder dit jaar sloeg enkele kilometers verderop ook al een onderbroekendief toe. In Sportcentrum De Zuidplas in Moordrecht wist iemand eveneens uit een dameskleedkamer ondergoed te ontvreemden.

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.