Red de snelle sluis!

De ‘Snelle Sluis’ tussen Moordrecht en Nieuwerkerk aan den IJssel dreigt voorgoed te verdwijnen. Eigenaar Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard is van plan het monumentale 19e eeuwse waterwerk te slopen. De Historische Vereniging Moordrecht wil de afbraak koste wat kost voorkomen en heeft daarvoor een petitie opgezet die uitvoering van de plannen van het Hoogheemraadschap moeten voorkomen.

Historische-Vereniging-Moordrecht-Petitie-behoud-Snelle-Sluis5

Snelle Sluis is een icoon van Zuidplas

De Snelle Sluis is van grote cultuurhistorische en landschappelijke waarde, een icoon van Zuidplas. Het complex is een van de weinige nog overgebleven waterwerken uit de periode van de droogmaking van de Zuidplaspolder in de 19e eeuw. De Historische Vereniging Moordrecht ijvert al sinds de jaren ’90 voor behoud en restauratie van de sluis bij de Provincie Zuid-Holland, Gemeente Zuidplas (voorheen Moordrecht) en het Hoogheemraadschap.

via de volgende link wordt gevraagd deze petitie te ondertekenen.

http://www.historischeverenigingmoordrecht.nl/petitie-behoud-snelle-sluis/

 

Historische-Vereniging-Moordrecht-Petitie-behoud-Snelle-Sluis10

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.