Gemeente wil met bewoners op zoek naar naam 5e dorp Zuidplas


Met de vaststelling van het bestemmingsplan voor het Middengebied in de Zuidplaspolder is hettijd om op zoek te gaan naar een naam voor het nieuwe dorp. Dat doet de gemeente Zuidplas samen met haar inwoners. Ook geïnteresseerden van buiten de gemeentegrenzen mogen een naam indienen. De hele maand juni kunnen ideeën worden ingestuurd.

Prijsvraag
Van zaterdag 1 t/m zondag 30 juni kan iedereen die dat wil een naam insturen via www.zuidplas.nl/prijsvraag Er is wel een aantal regels waar de naam aan moet voldoen. De naam moet onder andere gemakkelijk uit te spreken zijn en niet te verwarren zijn met bestaande steden, dorpen en/of wijken. Alle inzendingen worden gecontroleerd en de inzendingen die aan de regels voldoen worden beoordeeld door een speciale commissie. Deze commissie komt uiteindelijk tot een top drie die zij passend vinden. Iedereen die in Zuidplas woont of werkt mag stemmen op zijn favoriet in de top drie. Dat gebeurt na de zomervakantie. In het najaar wordt de nieuwe naam bekend gemaakt.

Burgemeester Han Weber: “Ik vind het ontzettend leuk dat we dit samen met onze huidige en misschien ook wel nieuwe inwoners kunnen doen. Ik ben vooral erg benieuwd naar de verhalen achter de namen die worden ingestuurd”.
Wethouder Jan Willem Schuurman: “Er zit een heleboel historie in dit bijzondere gebied. Het zou leuk zijn als we dat terug zien in de naam”. Samen met bewoners
Het college van burgemeester en wethouders doet een beroep op de creativiteit van haar inwoners en de mensen daarbuiten. Om alle geïnteresseerden te informeren en te enthousiasmeren om een naam in te sturen, wordt het volledige college ingezet. Zo geeft burgemeester Han Weber aanstaande zaterdag,1 juni, het startsein voor de prijsvraag bij het Inspiratiefestival in Zevenhuizen. De wethouders brengen om beurten een bezoek aan één van de drie wekelijkse versmarkten binnen de gemeente.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.