Julie van Nieuwenhuijzen nieuwe kinderburgemeester Zuidplas

Julie van Nieuwenhuijzen is de nieuwe kinderburgemeester van de gemeente Zuidplas. Zij zit op de Gideonschool in Nieuwerkerk aan den IJssel. Julie werd gekozen door de huidige en de nieuwe kindergemeenteraad. Saar van Dorp van De Eendragt (Zevenhuizen) werd tweede in de verkiezing en is komend schooljaar loco-kinderburgemeester.

In totaal waren er 11 kandidaten uit groep 7 (volgend schooljaar groep 8) die allemaal via een presentatie vertelden waarom juist zij de nieuwe kinderburgemeester moesten worden.

Ieder schooljaar is er in deze gemeente een kinderburgemeester en een kinderraad. De kinderen komen uit de groepen 8 van alle basisscholen in Zuidplas. De kinderburgemeester is naast de ‘echte’ burgemeester aanwezig tijdens belangrijke evenementen, zoals de intocht van Sinterklaas,Koningsdag, 4 en 5 mei. Saar Hoogendoorn is dit schooljaar de kinderburgemeester.

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.