Asielopvang Zuidplas: ´De wethouder heeft echt een fantastische deal voor ons gesloten, nietwaar?´


Ingezonden lezersbrief
:

Geachte inwoners van onze geliefde dorp,

Allereerst mijn dank aan het platform Asielopvang Zuidplas voor hun toewijding. Ik kies ervoor dit bericht niet onder dat van de initiatiefnemer van dit platform te plaatsen, aangezien het platform gebonden is aan ongeschreven regels. Ze moeten zich houden aan bepaalde etiquetteregels en kunnen uiteindelijk niet alles zeggen. Als eenvoudige inwoner van dit mooie dorp, heb ik daar geen last van en kan ik mijn eerlijke en ongezouten mening geven, zonder enige terughoudendheid. Ik ben lange tijd politiek correct gebleven, maar na de recente ontwikkelingen ben ik niet langer van plan mezelf te censureren.

De wethouder heeft echt een fantastische deal voor ons gesloten, nietwaar? Als inwoners van Nieuwerkerk aan den IJssel moeten we hem echt dankbaar zijn voor zijn inspanningen. Ondanks de spreidingswet is het wethouder Schuurman gelukt om 48 flexwoningen te regelen voor ons prachtige dorp, en het wordt zelfs een ROL in plaats van een AZC. Het feit dat we met deze 48 flexwoningen verder worden geconfronteerd, die we zelf hebben betaald met ons belastinggeld, lijkt niet veel uit te maken. Onze wethouder heeft immers het beste met ons voor. Dat wij zelf opdraaien voor de ondergang van dit prachtige dorp is toch niet relevant? Onze burgemeester en wethouders zetten zich echt in voor ons. Ze zullen hier geen extra geld aan verdienen en er zullen geen veiligelanders worden geplaatst in dit mooie ROL. Of toch wel?

Wethouder Schuurman (ChristenUnie/SGP), een wethouder die zegt dat hij christen is maar ook een gedreven politicus. Ik vind het altijd een beetje ironisch, een toegewijd christen en een goede politicus. Volgens mij gaan deze twee niet zo goed samen. In de bijbel staat immers dat liegen niet wordt getolereerd, maar in de praktijk lijkt dit helaas vaak voor te komen bij politici. Impliceer ik hiermee dat onze wethouder heeft gelogen? Zeker weten! Ik ben dan ook in tweestrijd over wat erger is: dat het college van burgemeester en wethouders koste wat het kost liegt, chanteert en bedriegt, of dat zij werkelijk geloven dat dit hele proces transparant is verlopen. Bovendien vraag ik me af of het college van burgemeester en wethouders werkelijk gelooft dat alles goed zal komen met het AZC zoals het momenteel gepland staat, of dat zij dit puur doen om het begrotingstekort (en hun eigen portemonnee) aan te vullen.

Bij alle vergaderingen en één op één gesprekken kreeg ik de indruk dat het probleem zo klein mogelijk gehouden moest worden. Ter Apel raakt overvol en we moeten alle inspanningen leveren om deze mensen van een passende huisvesting te voorzien. Het college wil daarbij niets weten van de huidige stand van zaken in de landelijke politiek en is niet bereid tot concessies. Het feit dat er niets wordt gedaan aan de instroom lijkt verder niet van belang. Globalisering is het devies! Naar mijn mening hebben we hiervoor een treffende term in het Nederlands: Symptoombestrijding. Zolang de kraan open blijft staan, kunnen we AZC’s blijven bouwen wat we willen, maar zal het onderliggende probleem nooit worden aangepakt.

Nederland staat onder druk en daar hebben we onze politieke leiders zonder ruggengraat aan te danken, inclusief ons college van burgemeester en wethouders. Ik vraag me dan ook oprecht af welke positieve bijdrage het college heeft geleverd aan onze gemeenschap. Wat is de meerwaarde voor de inwoners van Nieuwerkerk aan den IJssel door de komst van deze asielzoekers? Dat is er niet, en ik vermoed dat onze wethouders en burgemeester dit ook wel weten. Ik vraag me dan ook serieus af waarom deze mensen nog steeds aan het hoofd staan. Waarom wordt ons zuurverdiende belastinggeld gebruikt om hun salarissen te betalen? Ze maken herhaaldelijk fouten en tonen totaal geen betrokkenheid bij de inwoners van onze prachtige gemeente. Ze koesteren een utopie waarin ze geloven dat we hand in hand met de asielzoekers op zoek gaan naar een pot goud op de rug van een eenhoorn, op weg naar een prachtige zilveren regenboog. Maar helaas blijkt de realiteit vaak heel anders te zijn.

Het is spijtig te moeten constateren dat het bestuur van deze gemeente, zodra deze gemeente geen cent meer waard is over tien jaar, zich zal verplaatsen als parasieten naar een andere gastheer, zijnde een andere gemeente of een hogere positie, waar zij hun gebrek aan visie daar verder zullen etaleren. Ondanks het feit dat zij zich bewust zijn van de verwoesting van onze leefomgeving, zullen hun portemonnees goed gevuld zijn, wat blijkbaar hun voornaamste doel is. Zo is het verontrustend dat een bestuurder van de provincie Zuid-Holland (burgemeester Weber) ontslag neemt vanwege het achterhouden van informatie over een groot warmteproject, om vervolgens gewoon burgemeester te worden van een andere gemeente. Helaas in dit geval van onze mooie gemeente Zuidplas.

Dit lijkt helaas de huidige gang van zaken in de politiek te zijn. Het lijkt erop dat een totalitaire houding tegenwoordig wordt getolereerd, waarbij men volledig voorbij gaat aan de wensen van de inwoners. Echter, als men de globalistische denkwijze van de Europese Unie volgt, zal men uiteindelijk royaal beloond worden. In een niet al te ver verleden zouden onze wethouders met pek en veren het plein worden afgejaagd.

Veiligheid, het recht op wonen en de leefomgeving van mijn en uw kinderen zijn zaken waarover niet onderhandeld wordt. Mocht dit bericht onder ogen komen van de burgemeester en wethouders, dan pleit ik voor een ‘functie elders’ en verzoek ik hen vriendelijk om weg te blijven uit mijn mooie gemeente. Het spijt me dat dit schrijven waarschijnlijk weinig zal veranderen aan de huidige plannen. Toch zou ik me diep schamen als lid van het college. Zoals ik al heb aangegeven tijdens de informatieavond, zal ik over vijf jaar met jullie spreken, nadat jullie dit dorp naar de afgrond hebben geleid.

Ik ben altijd bereid om een uitnodiging voor een kopje koffie van onze wethouders te accepteren, in de hoop dat ze me kunnen overtuigen van een ander standpunt. Echter, vrees ik dat dit niet zal gebeuren. Als eenvoudige burger ga ik er namelijk vanuit dat als mijn opvatting niet overeenkomt met die van het B&W, de wethouders het gevoel hebben dat het beter aan mij uitgelegd moet worden. Het idee dat wij als simpele burgers ook gelijk zouden kunnen hebben, lijkt niet eens in overweging genomen te worden. Laten we echter vastberaden blijven; samen gaan we dit winnen.

Pim van Delft

De redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoudelijke juistheid van een ingezonden brief. Plaatsing houdt niet in dat de redactie achter de inhoud van het bericht staat. Een brief wordt uitsluitend geplaatst als de bron bij ons bekend is. De naam van de afzender wordt onder het artikel geplaatst.

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.