Cybercrime congres voor ondernemers van Zuidplas en Waddinxveen

Op donderdag 7 maart organiseert de gemeente Zuidplas samen met het Platform Veilig Ondernemen regio Den Haag (PVO regio Den Haag) en de gemeente
Waddinxveen het cybercrime congres in Dorpshuis Swanla in Zevenhuizen. Tijdens de avond vertelt misdaadverslaggever Kees van der Spek samen met een IT-expert, een slachtoffer, een verzekeraar en de politie meer over de risico’s en belangrijkste maatregelen. Tijdens het discussiepanel beantwoorden de sprekers vragen van de aanwezige ondernemers.

We moeten de geraffineerde aanpak van cybercriminelen niet onderschatten,” benadrukt burgemeester Han Weber van de gemeente Zuidplas. “Uit onderzoek blijkt dat 1 op de 5 ondernemers slachtoffer wordt van online criminaliteit, terwijl de kans op een inbraak 1 op 250 betreft. De meeste ondernemers hebben goede sloten op de deur, maar digitaal staan de deuren soms nog wagenwijd open. Dit kan grote gevolgen hebben. Wij vinden het daarom belangrijk om
samen met het Platform Veilig Ondernemen regio Den Haag en de gemeente Waddinxveen ondernemers nuttige handvatten te geven tijdens dit congres. Ik wil dan ook alle ondernemers van onze gemeenten oproepen zich vooral aan te melden.”

Burgemeester Evert Jan Nieuwenhuis van Waddinxveen: “Online criminaliteit in Nederland neemt toe en gaat ook onze gemeenten niet voorbij. Daarom is het goed dat we de handen ineenslaan om met elkaar ondernemers weerbaar te maken. Door het cybercrime congres vergroten we de bewustwording en maken we ondernemers alert op signalen van cybercrime”.

Het programma en aanmelding
De avond start om 17.30 uur en eindigt rond 21.00 uur met een netwerkborrel. Het uitgebreide programma kunnen belangstellenden vinden via DEZE LINK . Via deze pagina kan men zich ook aanmelden.

Nieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op de lokale radio voor de Zuidplas:
www.nieuwerkerkfm.nl
Heeft u nieuws, tips of persberichten voor de Zuidpl

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.