Gemeente Zuidplas wisselt minicontainers van 120 liter om voor minicontainers van 140 liter

Een aantal huishoudens van de gemeente Zuidplas maakt nog gebruik van minicontainers van 120 liter voor het aanbieden van GFT+E (groente-, fruit- en tuinafval + etensresten). Deze minicontainer is oud en mag (vanwege de hoogte van de container) volgens de Arbowet en huidige inzamelvoertuigen niet meer gebruikt worden. Om deze reden heeft de gemeente Zuidplas besloten om alle minicontainers van 120 liter in de gemeente te vervangen voor een minicontainer van 140 liter. 

Uitvoering werkzaamheden  

Het project wordt in opdracht van de gemeente Zuidplas uitgevoerd door de bedrijven Engels Logistiek en DVL. Het wisselen van de containers wordt in fases uitgevoerd. Eind januari start het project in de kern Nieuwerkerk aan den IJssel. Zodra de werkzaamheden in deze kern zijn afgerond worden de werkzaamheden in de overige kernen uitgevoerd. De bewoners worden hierover op een later moment geïnformeerd.

Huishoudens met een minicontainer van 120 liter ontvangen een brief

Huishoudens met een minicontainer van 120 liter die geregistreerd staan ontvangen een brief met inhoudelijke informatie over de containerwisseling.

Heeft u geen brief ontvangen?

Huishoudens in Nieuwerkerk aan den IJssel met een minicontainer van 120 liter die na maandag 12 februari nog geen brief hebben ontvangen, worden verzocht zo snel mogelijk contact op te nemen met Engels Logistiek via 085-1063505 (op werkdagen van 8.30 tot 17.00 uur).

De minicontainer van 120 liter is te herkennen aan de opdruk van ‘120 liter’ op de rand van de bovenkant van de container.

Wisseling van de minicontainers

Huishoudens die een minicontainer van 120 moeten omwisselen, ontvangen eerst de nieuwe minicontainer van 140 liter. Op een later moment wordt de oude minicontainer van 120 liter aan huis opgehaald. Voor het afleveren en ophalen van de minicontainer hoeft de inwoner niet thuis te zijn.

Meer informatie

Voor meer informatie over de containerwisseling kunt u terecht bij het bedrijf Engels Logistiek via 085-1063505 (op werkdagen van 8.30 tot 17.00 uur).

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is JBNNIEUWS-Breedlogo-4-trans-1-1-1.png

Nieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op de lokale radio voor de Zuidplas:
www.nieuwerkerkfm.nl
Heeft u nieuws, tips of persberichten voor de Zuidplas? mail naar:
info@jebentnieuwerkerker.nl

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.