Jongeren organiseren boodschappenactie voor de Boodschappenkast en de Voedselbank

Elk jaar blijkt dat de Boodschappenkast en de Voedselbank in januari en februari minder levensmiddelen krijgen aangereikt dan op andere momenten in het jaar. Dat bracht de actiegroep World Servants Nieuwerkerk aan den IJssel ertoe op vrijdag 19 januari actie te gaan voeren in de winkelcentra in Nieuwerkerk.

De Boodschappenkast en de Voedselbank helpen inwoners met een minimum inkomen in Nieuwerkerk en Zuidplas met levensmiddelen en andere spullen voor levensonderhoud. Elke week worden boodschappen uitgedeeld aan enkele honderden dorpsgenoten. Op deze manier worden zij geholpen in hun levensonderhoud te voorzien.

Zowel de Boodschappenkast als de Voedselbank worden gedraaid door vrijwilligers, die volledig afhankelijk zijn van giften en van boodschappen en andere goederen, die door inwoners en winkeliers ter beschikking worden gesteld. Elk jaar weer blijkt dat in de maanden januari en februari minder levensmiddelen binnenkomen dan op andere momenten. 

Om daarin te helpen wil de actiegroep World Servants Nieuwerkerk aan den IJssel actie voeren, samen met de winkeliers van de winkelcentra Dorrestein en Reigerhof. 

De actiegroep bestaat uit ruim 40 jongeren van de hervormde kerk, die deze zomer drie weken naar Ghana en Zambia gaan om te helpen bij het bouwen van schoollokalen, zodat kinderen daar goed onderwijs kunnen ontvangen. Naar school gaan betekent voor deze kinderen meer dan alleen leren lezen en schrijven – op deze manier wordt het risico op mensenhandel en kindhuwelijken verkleind. 

De actiegroep is bezig met acties om deze reis en de bouwmaterialen voor de scholen te kunnen betalen. Zij willen echter niet alleen ver weg mensen helpen, maar ook dichtbij. Daarom ondernemen ze ook acties voor mensen hier, zelfs als hen dat niets oplevert. Al eerder vroegen zij bijvoorbeeld aan mensen om Sinterklaas en kerstbanket te kopen ten behoeve van de Boodschappenkast, maar nu willen ze met deze actie de Boodschappenkast als de Voedselbank tijdens deze wintermaanden helpen. De Voedselbank en de Boodschappenkast zijn erg blij met dit initiatief.

De actie wordt gehouden in zowel winkelcentrum Dorrestein als winkelcentrum Reigerhof. De winkeliers steunen de actie. De actie is op vrijdagmiddag en -avond
19 januari. De jongeren zullen in herkenbare rode World Servants shirts aanwezig zijn en winkelend publiek door middel van een boodschappenbriefje vragen om wat extra houdbare producten te kopen voor de Boodschappenkast en de Voedselbank. Na het bezoek aan de winkels verzamelen de jongeren de extra gekochte boodschappen. Zij geven ze door aan de Voedselbank en de Boodschappenkast. 

Uiteraard rekening zij op de alle steun van de inwoners van Nieuwerkerk, die (misschien nu wel juist) op vrijdag hun boodschappen gaan doen.

Burgemeester en Wethouders hebben vergunning verleend. De burgemeester zal om 13.00 uur de actie openen in winkelcentrum Dorrestein en wethouder Schuurman zal vrijdagavond om 21.00 uur de actie afsluiten in winkelcentrum Reigerhof.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is JBNNIEUWS-Breedlogo-4-trans-1-1-1.png

Nieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op de lokale radio voor de Zuidplas:
www.nieuwerkerkfm.nl
Heeft u nieuws, tips of persberichten voor de Zuidplas? mail naar:
info@jebentnieuwerkerker.nl

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.