Bouw opvanglocatie Kleine Vink Nieuwerkerk stilgelegd: wachten op uitspraak rechter

Dinsdag 5 september zal de rechter een uitspraak doen over het wel of niet doorgaan van de bouw van de opvanglocatie voor Oekraïense vluchtelingen op het bedrijventerrein De Kleine Vink in Nieuwerkerk aan den IJssel. De bouw werd eerder noodgedwongen stilgelegd nadat ondernemers bezwaar hadden gemaakt tegen de plannen. Deze ondernemers zijn van mening dat een dergelijke opvang niet passend is op het bedrijventerrein

De gemeente Zuidplas wil met de opvanglocatie voor een periode van drie jaar plaats bieden aan 130 Oekraïense vluchtelingen. De ruim 40 appartementen moeten volgens plan in oktober  worden opgeleverd

Op de huidige opvanglocatie De Oase in Nieuwerkerk aan den IJssel kan de opvangcapaciteit t/m 8 oktober 2023 gecontinueerd worden. Na deze datum zal deze groep Oekraïners elders moeten worden gehuisvest. Met de bouw op het bedrijventerrein ( Kavel 13) is de gemeente Zuidplas van mening een geschikte locatie te hebben gevonden om de opvang van Oekraïense vluchtelingen na 8 oktober voort te zetten.

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.