Saar Hoogendoorn wordt de nieuwe kinderburgemeester

Saar Hoogendoorn wordt de nieuwe kinderburgemeester in de gemeente Zuidplas. De leerling van de Eendragt in Zevenhuizen kreeg na een mooie presentatie de meeste stemmen van de huidige en de nieuwe kindergemeenteraad.

In totaal waren er acht kinderen uit groep 7 (dus volgend jaar groep 8) die kinderburgemeester wilden worden. Zij mochten tijdens een presentatie vertellen waarom juist hij of zij het beste zou zijn als kinderburgemeester. Saar kreeg de meeste stemmen, gevolgd door Rosanne Post van de Rehoboth in Moerkapelle. Rosanne is daarom volgend schooljaar de loco-kinderburgemeester. Saar wordt in juni officieel aangesteld als kinderburgemeester door de volwassen=gemeenteraad.

Ieder schooljaar wordt een kinderburgemeester en een kinderraad gekozen. De kinderen komen uit de groepen 8 van alle basisscholen in Zuidplas. De kinderburgemeester is naast de ‘echte’ burgemeester aanwezig tijdens belangrijke evenementen, zoals de intocht van Sinterklaas, Koningsdag, 4 en 5 mei. Thomas Schouten was dit schooljaar de kinderburgemeester.

Van afval tot kunst
Elk schooljaar kiest de kindergemeenteraad een project uit om uit te voeren. Dit jaar gingen de raadsleden, samen met hun klasgenoten, van afval kunst maken. De mooie eindproducten staan deze maand nog tentoon in het gemeentehuis. Een jury verkoos de kunst van basisschool De Terp, een zilveren kerstboom gemaakt van afval, als mooist. Kindergemeenteraadslid Bodine Hoogendijk heeft daarmee een bezoek van een WasteBar gewonnen voor op haar schoolplein in Nieuwerkerk. Bij een WasteBar kun je een drankje of een snack halen en betalen met zwerfafval, zoals blikjes en sigarettenpeuken.

Nieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op de lokale radio voor de Zuidplas:
www.nieuwerkerkfm.nl
Heeft u nieuws, tips of persberichten voor de Zuidplas? mail naar:
info@jebentnieuwerkerker.nl

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.