Passieavond Moerkapelle

Op zaterdagavond 1 april wordt er in het kerkgebouw van de Gereformeerde Gemeente te Moerkapelle een Passieavond gehouden. Gemengd koor Preludium uit Woerden onder leiding van dirigent Leo R. Mauritz voert de cantate “Olivet to Galvery’ van John Henry Maunder uit.

Deze prachtige Passiemuziek, met als vertaalde titel ‘Van de Olijfberg tot Golgotha’, gaat over de gebeurtenissen die in de laatste dagen van het leven van de Heere Jezus op aarde plaats vonden. De tekstuele bron is het lijdensevangelie naar Mattheüs, Markus en Lukas. De compositie is geschreven voor koor, orgel en twee solisten: tenor en bas. Gerco Blom neemt de tenorpartij en Maarten Koopman neemt de baspartij voor zijn rekening. De orgelbegeleiding is in handen van Leendert Verduijn.


De avond begint om 20.00 uur aan de Kerkstraat 14 te Moerkapelle. De toegang is gratis, er zal een collecte zijn ter bestrijding van de onkosten. Allen hartelijk welkom deze prachtige Passiemuziek te komen beluisteren.

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.