Politie voorkomt cocaïneverkoop parkeerplek Nieuwerkerk aan den IJssel

De politie heeft in samenwerking met Team Veiligheid Zuidplas dinsdagavond 17 januari een drugsdealer aangehouden welke cocaïne probeerde te verkopen op een parkeerplek in Nieuwerkerk aan den IJssel.

Op de locatie was de politie echter bezig met een actie gericht tegen de handel in verdovende middelen. De politie kon de drugsdealer dan ook op heterdaad aanhouden toen de overdracht van de drugs had plaatsgevonden.

Team Veiligheid was vooraf al over de actie geïnformeerd en stond klaar om direct tot vervolgactie over te gaan. Gelijktijdig met de actie buiten werd de aankondiging dwangsom door de burgemeester dan ook al opgemaakt. Een flinke dwangsom van €5.000,- met een maximum van €20.000,- om herhaling te voorkomen. Die bedragen kunnen overigens indien nodig worden verhoogd.

De aankondiging dwangsom werd vervolgens overgebracht naar het politiebureau, waarna de verdachte deze netjes in de cel met toelichting en een duidelijke waarschuwing kreeg uitgereikt. Met de aankondiging dwangsom én proces-verbaal van de politie op zak werd de verdachte heengezonden.

(Bron: Team Veiligheid Zuidplas).

Meer nieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op de lokale radio voor de Zuidplas:
www.nieuwerkerkfm.nl
Heeft u nieuws, tips of persberichten voor de Zuidplas? mail naar:
info@jebentnieuwerkerker.nl

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.