Nieuwerkerkse jeugd scoort met ingezamelde kerstbomen

De spaarpotten van veel kinderen zijn vandaag weer wat gevuld, de gemeente Zuidplas keerde woensdag 4 januari 0,50 cent per ingeleverde kerstboom uit dus genoeg enthousiasme!

In diverse wijken in Zuidplas werd de afgelopen dagen al flink verzameld en woensdagmiddag kon men de bomen brengen naar de de speciale inleverlocaties in de gemeente. Het weer zat gelukkig mee, waar in de ochtenduren het water met bakken naar beneden kwam, konden de jongeren deze kerstvakantiemiddag met droog weer de verzamelde bomen inruilen voor 50 cent.

‘Kerstboom eruit, bos erin’-actie in Moordrecht én Nieuwerkerk aan den IJssel
Alle ‘gezonde’ kerstbomen mét kluit worden niet versnipperd, maar geplant achter de begraafplaats aan de Middelweg in Moordrecht of aan de achterzijde van begraafplaats Essenhof in Nieuwerkerk aan den IJssel. Daarmee bouwt de gemeente samen met haar inwoners aan een bos én een groener Zuidplas De medewerkers van de Zorgboerderij de Bovenstee uit Moordrecht en de medewerkers het arbeidstrainingscentrum van de Wilg uit Nieuwerkerk aan den IJssel onderhouden de bomen. Dit jaar heeft helaas maar de helft van de bomen het overleeft door de slechte weersomstandigheden. Zuidplas hoopt dat het merendeel van de bomen het jaar 2023 gaat overleven. Op basis van het beschikbare aantal kerstbomen ontvangen de deelnemers in december 2023 een mail om een ‘willekeurige’ kerstboom op te halen.

Of de grote boom op het Raadhuisplein ook 50 cent opleverde is onbekend

Nieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op de lokale radio voor de Zuidplas:
www.nieuwerkerkfm.nl
Heeft u nieuws, tips of persberichten voor de Zuidplas? mail naar:
info@jebentnieuwerkerker.nl

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.