Minimacongres Zuidplas 2022: “Geldstress! Jouw Zorg Mijn Zorg?!”

Afgelopen dinsdag 18 oktober vond het minimacongres Zuidplas 2022 plaats in ’t Blok in Nieuwerkerk aan den IJssel. Professionals en vrijwilligers van verschillende (lokale) organisaties die allemaal betrokken zijn bij de minima waren aanwezig bij dit congres.

Gelijk bij binnenkomst gingen de deelnemers aan de slag met een ludieke opdracht om met elkaar in gesprek te gaan en informatie uit te wisselen, hiermee werd gelijk de toon gezet voor deze avond. Wethouder Jan Willem Schuurman opende de avond officieel met een welkomstwoord. Hij benadrukte dat het mooi is dat deze avond gebruikt wordt om met elkaarin gesprek te gaan over geldstress, een onderwerp dat urgenter is dan ooit.

Onder de bevlogen leiding van Jacqueline Evenblij en Brigitte Bloemenkamp werd er doormiddel van interactief theater met elkaar besproken hoe wij de burgers in Zuidplas kunnen ondersteunen en begeleiden bij financiële problemen. Tijdens een fictieve casus gespeeld door een vrouw genaamd Jet werden er meerdere problemen onder de aandacht gebracht van de aanwezige hulpverlening, waarop zij konden reageren, uitvragen en hulp konden aanbieden. Na de pauze werd via een quiz nog eens alle organisaties onder de aandacht gebracht en welke hulp zij kunnen aanbieden.

Directeur/bestuurder van ZO! Ed Lughthart sloot de avond af met een dankwoord en bloemen voor Theater Schuimproducties die deze avond vorm heeft gegeven. Het was voor de betrokken partijen een leerzame, waardevolle avond waarin de onderlinge banden van alle organisaties weer zijn aangehaald.

Afgelopen dinsdag 18 oktober vond het minimacongres Zuidplas 2022 plaats in ’t Blok in Nieuwerkerk aan den IJssel. Professionals en vrijwilligers van verschillende (lokale) organisaties die allemaal betrokken zijn bij de minima waren aanwezig bij dit congres.

Nieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op de lokale radio voor de Zuidplas:
www.nieuwerkerkfm.nl
Heeft u nieuws, tips of persberichten voor de Zuidplas? mail naar:
info@jebentnieuwerkerker.nl

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.