Gemeente Zuidplas hijst de regenboogvlag

Vandaag, dinsdag 11 oktober hangt de regenboogvlag wapperend voor het gemeentehuis van Zuidplas in Nieuwerkerk aan den IJssel en zo geeft de gemeente Zuidplas uiting aan Coming Out Day.

Hiermee laat men zien dat zij het belangrijk vinden dat iedereen zichzelf kan zijn, ongeacht waar je vandaan komt, van welke sekse je bent of van wie je houdt. De verschillen geven ons juist kleur waar je vandaan komt, van welke sekse je bent of van wie je houdt. De verschillen geven ons juist kleur.

Coming Out Day begon in 1988 in Amerika en is sinds 2009 ook een officiële dag in ons land. Bij overheidsgebouwen wapperen dan de regenboogvlaggen om aandacht te vragen voor de acceptatie van seksuele- en genderdiversiteit. Met name voor het moment dat iemand openlijk voor zijn of haar seksuele voorkeur uitkomt, de coming out. Burgemeester Weber plaatste op twitter: ¨Vanochtend hebben we in @Zuidplas de Progress Pride vlag (vh regenboogvlag) gehesen omdat vrijheid waardoor iedereen zich welkom voelt niet vanzelfsprekend is, ook niet in Nederland. We moeten er aan blijven werken en alert zijn op intolerantie¨

Kopfoto: D66-Zuidplas (dank daarvoor).

Nieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op de lokale radio voor de Zuidplas:
www.nieuwerkerkfm.nl
Heeft u nieuws, tips of persberichten voor de Zuidplas? mail naar:
info@jebentnieuwerkerker.nl

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.