Huisvestingswet: Nu al aan de slag met de toekomstige ruimte om meer
huur- en koopwoningen toe te wijzen aan eigen inwoners

CDA Zuidplas vraagt aandacht voor de huisvestingswet, waarin de mogelijkheid geboden wordt om in de toekomst meer huur- en koopwoningen toe te wijzen aan de eigen inwoners en mensen met een cruciaal beroep.

Naar aanleiding hiervan heeft het CDA schriftelijke vragen gesteld aan het college van B&W. De huisvestingswet van minister Hugo de Jonge is op dinsdag 13 september naar de Kamer
gegaan. De nieuwe wet biedt gemeenten meer ruimte om huizen toe te wijzen aan eigen inwoners. Dit geldt voor zowel huur- als koopwoningen. De huidige wet geeft gemeenten al de mogelijkheid om huurwoningen toe te wijzen aan mensen die een economische of maatschappelijke binding hebben met de plaats. Alleen mag nu slechts een kwart van het aanbod worden gereserveerd voor inwoners van de eigen gemeente. Dat wordt straks de helft. Daarnaast mogen gemeenten straks ook koopwoningen reserveren voor hun eigen inwoners. Nu geldt die mogelijkheid alleen voor huurwoningen.

De wetswijziging moet volgend jaar al ingaan. Alhoewel de wet eerst nog moet worden aangenomen in de Tweede en Eerste Kamer, vindt de CDA-fractie het cruciaal alvast aan de
slag te gaan met het voorstel. De huisvestingswet geeft namelijk een positieve impuls aan de leefbaarheid van onze dorpen.

Het CDA wil daarom nu al naar de mogelijkheden kijken en plannen maken. Zodat de gemeente in de startblokken staat zodra de wet van kracht is en dan direct in kan spelen op de nieuwe mogelijkheden.

Nieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op de lokale radio voor de Zuidplas:
www.nieuwerkerkfm.nl
Heeft u nieuws, tips of persberichten voor de Zuidplas? mail naar:
info@jebentnieuwerkerker.nl

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.