Wat betekent hersenletsel voor jouw naasten?

Op dinsdagavond 13 september organiseert Sanare Zorg & Welzijn in samenwerking met Stichting Zo! en patiëntenvereniging Hersenletsel.nl het Breincafé in Moordrecht.
Het Breincafé is een trefpunt voor mensen met een niet-aangeboren hersenletsel (NAH), hun partners, mantelzorgers, familieleden en vrienden. Ook professionele hulpverleners en andere geïnteresseerden zijn welkom. In een gezellige ontspannen sfeer worden wisselende onderwerpen besproken. Het accent ligt op contact, erkenning, herkenning en voorlichting. Het is een plek waar je niet steeds hoeft uit te leggen wat er aan de hand is. Want lotgenoten begrijpen elkaar.

NAH kan iedereen treffen, zowel jong als oud. Bij mensen met NAH is sprake van een hersenbeschadiging ten gevolge van bijvoorbeeld een hersenbloeding, herseninfarct, hersenkneuzing, ongeval of hersentumor, maar ook door neurologische ziekten zoals Multiple Sclerose of Parkinson.

De impact van hersenletsel op jouw naasten
Samen met ervaringsdeskundigen gaan we in gesprek over wat de impact is van hersenletsel op jou, je partner, je kinderen en jouw omgeving, want hersenletsel deel je
samen. Opeens is iemand veranderd, ben je naast man/vrouw ook mantelzorger geworden en komt veel op jou aan. Hoe hou je de ballen in de lucht en raak je niet uit balans?

Ervaringsdeskundige Jolanda van der Kreke is moeder van Niels (25). In 2018 kreeg hij een ongeval met een pleziervaartuig, waarbij hij met z’n hoofd tegen een brug aankwam en
blijvend hersenletsel overhield. Ad van Dongen is ervaringsdeskundige en regiocoördinator bij Patiëntenvereniging Hersenletsel.nl. Hij deelt zowel persoonlijke ervaringen als ervaringen uit het werkveld.

Tijdens deze interactieve avond is iedereen welkom om zijn of haar verhaal te doen en ervaringen te delen. Gewoon luisteren naar de anderen kan natuurlijk ook! Deelname is gratis. Het Breincafé vindt plaats in zorgvilla Vivere, Westeinde 1 in Moordrecht. De toegang, koffie/thee en het hapje/drankje na afloop zijn gratis. Inloop vanaf 19.30u,aanvang 19.45u en het eindigt rond 21.30 uur. Voor meer informatie kunt u contact opnemen via 0180-310180 of info@sanare.nl

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is image-6.png

Nieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op de lokale radio voor de Zuidplas:
www.nieuwerkerkfm.nl
Heeft u nieuws, tips of persberichten voor de Zuidplas? mail naar:
info@jebentnieuwerkerker.nl

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.