Covid besmettingen nemen toe: Zuidplas in top 4 van de regio

Het aantal corona besmettingen loopt op, de cijfers laten zien dat er afgelopen week in de gemeente Zuidplas 507 nieuwe besmettingen zijn gemeld. En met dit getal staat onze gemeente in de top 4 van meeste besmettingen in het GGD gebied Hollands Midden. Alleen in Alpen aan den Rijn ( 1185) , Leiden (1297) en Gouda (773) toonde meer meldingen.

Het leek even een periode wat rustiger te zijn betreft covid, maar nu de cijfers niet alleen in Zuidplas maar ook landelijk een toename van het aantal besmettingen laat zien benadrukt de GGD om uiterst voorzichtig te blijven. 

¨Om besmettingen zoveel mogelijk te voorkomen blijft het belangrijk om je aan de basisadviezen te houden: was je handen met zeep, hoest en nies in je elleboog, zorg binnenshuis voor voldoende frisse lucht, blijf thuis bij klachten en doe een zelftest. Bij twijfel over de uitslag kun je je altijd laten testen bij de GGD. En is de uitslag van de zelftest of GGD-test positief, dan ga je in isolatie en ziek je goed uit¨ aldus de GGD.

Ook zorgorganisaties binnen de gemeente Zuidplas houden hun adem in nu het aantal besmettingen toeneemt. Zo wordt het mogelijk geacht dat bij toename van het aantal besmettingen het dragen van een mondkapje binnen zorginstellingen weer de standaard gaat worden.

Afgelopen zaterdag, 25 juni konden inwoners van de gemeente Zuidplas zonder afspraak een (booster) vaccinatie halen in muziekschool Moz-Art in Nieuwerkerk aan den IJssel. Hier werd door 359 mensen gehoor aan gegeven, het mobiele vaccinatieteam zette daar 279 herhaalprikken en 72 boosterprikken. In juli is er een zomerstop voor het prikken op pop-up locaties.

Overzicht week 25
bron: GGDHM

Nieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op de lokale radio voor de Zuidplas:
www.nieuwerkerkfm.nl
Heeft u nieuws, tips of persberichten voor de Zuidplas? mail naar:
info@jebentnieuwerkerker.nl

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.