Nieuwerkerkse straten hebben weer licht na problemen aansturing signaal

Na twee donker nachten in delen van Nieuwerkerk aan den IJssel is de straatverlichting inmiddels weer aangegaan. Door een grote storing waren met name de straten in de wijk Zuidplas verstoken van straatverlichting.

De oorzaak van dit alles lag volgens de gemeente Zuidplas aan problemen met het signaal dat naar de stroomkabels werd gestuurd. Dit liet de gemeente vrijdagochtend vroeg weten nadat er op diverse lokale social media vele vragen ontstonden over het uitblijven van de straatverlichting. Medewerkers van Zuidplas en Stedin zijn vervolgens druk bezig geweest met het verhelpen van de storing.

Inwoners kunnen storingen aan de straatverlichting doorgeven via de site van de gemeente Zuidplas : www.zuidplas.nl/meldinglicht. Meldingen die binnenkomen gaan rechtstreeks door naar de man of vrouw die het probleem gaat oplossen. De melder krijgt een berichtje zodra de storing is binnengekomen en ook als de straatverlichting het weer doet. Nieuw is dit hele meldingssysteem vind volgens de gemeente automatisch plaats en de locatie van een kapotte straatlantaarn wordt direct bekend bij de betrokkenen.

lees ook:

Nieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op de lokale radio voor de Zuidplas:
www.nieuwerkerkfm.nl
Heeft u nieuws, tips of persberichten voor de Zuidplas? mail naar:
info@jebentnieuwerkerker.nl

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.