PvdA/GroenLinks gaat vol energie verder met 2 zetels

De fractie van Pvda/GroenLinks Zuidplas heeft gereageerd op een artikel van de collega’s van Gouwe IJssel Nieuws waarin te lezen is dat raadslid Sep Pouwels na  een ´onherstelbaar conflict´ met partijgenoot Martin Damen de partij de rug toekeert en zich ´individueel wil profileren´ in de gemeenteraad.

Een aantal dagen geleden hebben wij een bericht gedeeld over de samenstelling van onze fractie. Tot onze grote spijt hebben wij nu, via de website van Gouwe IJssel Nieuws, vernomen dat Sepideh Pouwels alsnog heeft besloten om uit onze fractie te stappen. Wij hebben uit deze berichtgeving ook begrepen dat zij van plan is om met haar zetel als eenmansfractie verder te gaan in de gemeenteraad. Uiteraard kan dit niet onder de naam GroenLinks, want GroenLinks vormt in de gemeente Zuidplas samen met de PvdA de fractie PvdA/GroenLinks.

In de weken voorafgaand aan de verkiezingen werd voor ons een ambivalente houding van mw. Pouwels ten opzichte van het samenwerkingsverband PvdA/GroenLinks via meerdere, tegenstrijdige berichten op sociale media zichtbaar. Wij hebben geprobeerd om de verhoudingen binnen de fractie zoveel mogelijk te herstellen. Helaas heeft de door ons nagestreefde periode van bekoeling en (zelf-) reflectie niet mogen baten.

Wij betreuren het zeer dat de fractie PvdA/GroenLinks terugvalt naar twee zetels, want dit doet geen recht aan de uitslag van de verkiezingen. Desondanks gaan wij met frisse energie van start om ons progressieve geluid in de gemeente Zuidplas te laten horen. Wij zullen er alles aan doen om de mensen die hun stem aan ons hebben toevertrouwd niet teleur te stellen. De besturen van beide afdelingen willen bij deze benadrukken dat de politieke samenwerking tussen de PvdA en GroenLinks in de gemeente Zuidplas niet ter discussie staat.

Hoewel wij de gang van zaken betreuren is het recht van mw. Pouwels om zich als verkozen volksvertegenwoordiger verder individueel te profileren in de gemeenteraad.

Dit betekent dat bij de start van de nieuwe gemeenteraad de fractie van de PvdA/GroenLinks bestaat uit Denise (fractievoorzitter) en Martin (raadslid).

Nieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op de lokale radio voor de Zuidplas:
www.nieuwerkerkfm.nl
Heeft u nieuws, tips of persberichten voor de Zuidplas? mail naar:
info@jebentnieuwerkerker.nl

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.