Zuidplas-Sport: Eerste seizoens Nederlaag VV Nieuwerkerk

De vraag is altijd of de nederlaag te voorkomen was. Dat was zeker het geval, want beide teams zijn behoorlijk aan elkaar gewaagd. Vandaag sprong de thuisclub echter beter om met de schaarse kansen. Nieuwerkerk verzuimde na achterstand terug te slaan en kreeg vervolgens door een tweede treffer van SSS de deksel op de neus.

Trainer Ron Luijten moest vandaag zijn ploeg wel flink aanpassen. Doelman Kevin de Geus had teveel last van een schouderkwetsuur, opgelopen midweeks in het treffen met Groote Lindt. Roy Spierings was zijn logische vervanger. Verder bleven ook Stefan van der Vlegel en Roy Treffers met blessures aan de kant en startte Remco Langerveld opnieuw vanaf de bank. Een volgende blessure diende zich daarnaast al vroeg in de wedstrijd aan, toen Rens Blok na zo’n 25 minuten niet verder bleek te kunnen.

De eerste helft speelde zich nauwelijks voor een van de doelen af. Beide ploegen leken vooral niet te willen verliezen en bovendien was de stormachtige wind dwars over het veld een flinke handicap voor beide teams echt behoorlijke aanvallen op te zetten. In de 18e minuut moest doelman Roy Spierings handelend optreden bij een foute inspeelpass op het middenveld van Bilal Ouahabi. Hij deed dit bekwaam. In de 42e minuut was Roy Spierings opnieuw attent en greep prima in. Intussen was Kevin Kamerbeek in het veld gekomen voor Rens Blok. Nieuwerkerk kwam wel enkele keren in de buurt van de SSS doelman, maar echte kansen waren dit ook niet.

Na rust veranderde aan het spelbeeld in de eerste fase niet veel. Remco Langerveld had wel de plaats ingenomen van Rick Kramer. In de 53e minuut was er een kans voor Rowendy Schoop na voorbereidend werk van Menno Homan, maar de aanvalsleider kwam iets tekort om succesvol te zijn. SSS werd wat gevaarlijker en kwam nu wat meer voor het doel van Nieuwerkerk. In de 61e minuut moest doelman Roy Spierings tweemaal redding brengen, maar dit ging bij de tweede redding ten koste van een hoekschop. Juist uit deze corner sloeg de thuisploeg toe en kwam op voorsprong. Er volgde een fase van zo’n 10 minuten waarin Nieuwerkerk een drietal goede kansen creëerde, maar Rowendy Schoop en Remco Langerveld niet wisten te profiteren. SSS daarentegen was effectiever. Het sloeg wel toe bij een nieuwe kans en bracht in de 73e minuut de marge op twee. Nieuwerkerk bracht met Jens Goossens nog een extra aanvaller in plaats van Bilal Ouahabi, maar het miste de echte overtuiging die het dinsdagavond tegen Groote Lindt wel had.

Opstelling: Roy Spierings – Rens Blok (26. Kevin Kamerbeek) – Bart Meeske – Kas Hoenderop – Menno Homan – Shane van den Engel – Bart Slob – Bilal Ouahabi (75. Jens Goossens) – Rick Kramer (46. Remco Langerveld) – Rowendy Schoop – Roy de Oud

Verslag: VV Nieuwerkerk/ Paul van Leeuwen

Nieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op de lokale radio voor de Zuidplas:
www.nieuwerkerkfm.nl
Heeft u nieuws, tips of persberichten voor de Zuidplas? mail naar:
info@jebentnieuwerkerker.nl

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.