Aantal huizen aan de Prinses Beatrixstraat in Moordrecht onbewoonbaar na schade door storm Eunice

Vrijdag 18 februari is tijdens storm Eunice het dak van een rij huizen aan de Prinses Beatrixstraat afgewaaid. Na een bouwkundige inspectie van de Omgevingsdienst Midden Holland (ODMH) en in overleg met de gemeente en de hulpdiensten konden de bewoners, gelet op de weersvoorspelling én na een aantal noodreparaties de nacht thuis doorbrengen. Echter is de situatie ter plaatse sinds zondagochtend door een nieuwe storm in aantocht ‘Franklin’ erg verslechterd door de hevige regen en de aanwakkerende wind. Door de vele regen is er in de huizen veel waterschade ontstaan en is er risico op kortsluiting en zijn installaties afgesloten. Daarom heeft de gemeente in overleg met de hulpdiensten besloten dat het te gevaarlijk voor de bewoners is om in de getroffen huizen te blijven.

Bewoners die geen mogelijkheid hebben om bij familie of vrienden te verblijven, worden vannacht ondergebracht in het Van der Valk Hotel in Nieuwerkerk aan den IJssel. Inmiddels hebben vier huishoudens zich aangemeld voor opvang. De gemeente staat deze bewoners bij en verzorgt het vervoer naar het hotel.

“De staat van de huizen in de Prinses Beatrixlaan ging door de hevige regen snel achteruit,” zegt burgemeester Han Weber. “Het toch moeten verlaten van hun huizen is erg ingrijpend voor de bewoners. We leven allemaal met hen mee. Mooi om te zien hoe de gemeentelijke organisatie vandaag weer klaar stond voor haar inwoners om hen zo goed mogelijk te helpen.”

De gemeente houdt samen met de nood- en hulpdiensten de situatie ter plekke nauwlettend in de gaten. Op dit moment wordt er nader onderzoek gedaan naar de schade en de technische staat van de huizen. Dit kan betekenen dat nog meer huishoudens opgevangen moeten worden. De gemeente zorgt ervoor dat zij voor deze bewoners bereikbaar is via het algemene nummer 0180-330300.

Omdat de situatie ter plekke niet veilig is, zijn de Prinses Irenestraat en Prinses Beatrixstraat tot nader orde afgesloten. Om de getroffen huizen te beschermen, huurt de gemeente zolang het nodig is een beveiligingsbedrijf in.

(kopfoto: Gemeente Zuidplas).

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.