ChristenUnie/SGP: “Verbod op reclameposters met oproep tot vreemdgaan”

De fractie van ChristenUnie/SGP Zuidplas heeft al eerder vragen gesteld over advertenties in de gemeente die opriepen tot vreemdgaan in een relatie. Op de raadsvergadering van 25 januari komt de fractie met een motie om advertenties die oproepen tot vreemdgaan te verbieden in de publieke ruimte in Zuidplas.

Op meerdere plaatsen in de dorpen in de gemeente Zuidplas wordt geadverteerd door verschillende dating sites. Een deel van deze advertenties is in het verkeerde keelgat van de
voorman van ChristenUnie/SGP geschoten. Zeker ook, omdat in het coalitieakkoord is opgenomen dat wordt ingezet op relatieondersteuning en het voorkomen van echtscheidingen.

Fractievoorzitter Cock van der Spek: “Het is toch eigenlijk van de zotte dat er geadverteerd wordt met de oproep: ga vreemd in je relatie. We zien dat vreemdgaan kan leiden tot relatieproblemen en scheidingen. Dit kan veel leed veroorzaken. Hier is echt niemand bij gebaat en zeker kinderen niet!” De fractie zal in de gemeenteraad van 25 januari 2022 komen met een motie die oproept om reclame-uitingen die oproepen tot vreemdgaan te verbieden. Bij voorkeur ziet de fractie zelfs dat er advertenties komen die oproepen om in relaties te investeren.

U leest HIER de motie.

Nieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op de lokale radio voor de Zuidplas:
www.nieuwerkerkfm.nl
Heeft u nieuws, tips of persberichten voor de Zuidplas? mail naar:
info@jebentnieuwerkerker.nl

\

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.