ChristenUnie/SGP stelt schriftelijke vragen energiearmoede

De fractie van ChristenUnie/SGP heeft schriftelijke vragen ingediend over de financiële positie van jonge mensen, gezinnen en ouderen. Gezien de forse prijsstijgingen van onder andere energie, komt de financiële boekhouding van steeds meer huishoudens onder druk te staan.


Kandidaat-raadslid voor ChristenUnie/SGP Rina Schuil-Stoorvogel: “Dit is voor niemand fijn, maar ChristenUnie/SGP maakt zich zorgen om mensen die dit niet kunnen opvangen. Met alle gevolgen van dien op andere vlakken: (mentale)gezondheid, opvoeding, schoolprestaties, werk et cetera. We krijgen signalen van mensen die de kachel uitzetten of koud douchen en zo dus letterlijk in de kou zitten. Of die zich genoodzaakt voelen om sportlidmaatschap van de kinderen stop te zetten. ”


De energieprijzen stijgen. Per 1 januari betekent dat voor mensen bij wie het contract afliep een enorme stijging van de energierekening. Dit kan oplopen tot honderden euro’s per maand extra, zeker voor huishoudens met geen of een laag energielabel. Duurzaamheidswoordvoerder Willem-Jan Verdoes: “We vragen veel aandacht voor energiearmoede. De rekening loopt juist op bij huishoudens voor wie energiebesparende maatregelen niet binnen handbereik liggen of afhankelijk zijn van een verhuurder of wooncorporatie. Voor hen is de forse stijging van de energielasten een bittere pil.”


Naast de financiële boekhouding van huishoudens, vroeg ChristenUnie/SGP ook aandacht voor de ondernemers. Voor deze groep kan dit zelfs de druppel betekenen, bovenop de gevolgen van de corona-maatregelen. Gelukkig komt er voor hen weer iets meer ruimte, maar de financiële zorgen zullen nog wel even blijven. Daarom een warm pleidooi van ChristenUnie/SGP: “Wees loyaal en koop lokaal!”

Lees HIER de schriftelijke vragen.

Nieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op de lokale radio voor de Zuidplas:
www.nieuwerkerkfm.nl
Heeft u nieuws, tips of persberichten voor de Zuidplas? mail naar:
info@jebentnieuwerkerker.nl

\

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.