Corona lockdown zorgt bij Nieuwerkerkse ondernemer voor creatief denken

Vanaf zondagochtend 19 december 05:00 uur gaat Nederland in lockdown. Dit betekent dat enkel essentiële winkels zoals bijvoorbeeld de supermarkten en drogisten op mogen blijven. De deuren van de niet essentiële winkels en horeca zijn in ieder geval verplicht gesloten tot 14 januari. Voor (lokale) ondernemers een strop, zeker omdat zij de week voor kerst nu een belangrijk deel van de inkomsten ziet verdwijnen. Net als vorig jaar moeten de ondernemers alle zeilen bijzetten om op een creatieve manier de zaken draaiende te houden. 

Voor Nieuwerkerker Renaldo de Vries, eigenaar van Verhage Nieuwerkerk in winkelcentrum Dorrestein zijn de nieuwe maatregelen aanleiding om lokale ondernemers te willen gaan helpen. Hij stelt dan ook zijn winkel beschikbaar voor het eventueel afhalen van bestelde producten die (online) zijn gekocht bij de ondernemers uit onze gemeente zodat er nog steeds lokaal gekocht kan worden.

Op deze manier probeert Renaldo zijn steentje bij te dragen in deze moeilijke tijden. ¨ Wij zijn en blijven gewoon iedere dag geopend van 11:30 uur tot 21:30 uur voor het afhalen van onze maaltijden. Dus als  onze zaak als afhaal locatie gebruikt kan worden voor andere winkeliers in de avond bijvoorbeeld doen wij dat graag en kosteloos natuurlijk¨.

De  dorps facebookgroep Je bent Nieuwerkerker maakt de komende dagen ook een uitzondering op de regel. Waar normaliter geen reclame is toegestaan is dit tot kerstavond wel mogelijk. Zo proberen wij een steuntje te bieden in de rug van de lokale winkeliers.

  • Let op: het toestaan van lokale/Nieuwerkerkse reclame door de winkelier in de facebookgroep is enkel toegestaan tot kerstavond 24 december. 
  • Per lokale winkelier slechts 1 bericht/reclame uiting. 
  • De lokale winkelier moet een fysieke winkelier zijn.
  • Bedrijven die reeds enkel  online verkopen ( dus geen winkel/eetgelegenheid) zijn uitgesloten.

Dus koop lokaal, bestel lokaal, zo steunen wij onze lokale Nieuwerkerkse ondernemer.

Meer nieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op de lokale radio voor de Zuidplas:
www.nieuwerkerkfm.nl
Heeft u nieuws, tips of persberichten voor de Zuidplas? mail naar:
info@jebentnieuwerkerker.nl

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.