Start handhaving inrijverbod aan het Zuideinde in Zevenhuizen

In 2016 is de aanleg van de ‘Fietsstraat Zuideinde’ voltooid. Als onderdeel hiervan werd een inrijverbod ingesteld om het Zuideinde autoluw en daarmee fietsveiliger te maken. Ter hoogte van de kruising met de Middelweg is hiervoor een inrijverbodsbord geplaatst. Om dit inrijverbod te handhaven, is er een camerasysteem met kentekenherkenningstechniek geplaatst. Vanaf heden is dit systeem actief en worden overtreders geregistreerd en beboet.


Tijdelijk waarschuwingsbord
Om weggebruikers duidelijk te maken dat het camerahandhavingssysteem in werking is getreden, zijn er ter plekke tijdelijke waarschuwingsborden geplaatst. Automobilisten die het verbod negeren worden automatisch geregistreerd, waarna zij een proces-verbaal ontvangen van het CJIB. Het inrijverbod aan het Zuideinde geldt voor iedereen. Dit betekent dat er geen ontheffing wordt verleend aan om- en aanwonenden van het Zuideinde. De verwachting is dat met het activeren van het camerahandhavingssysteem, het aantal doorrijders sterk zal afnemen. Hiermee is een mooie stap voorwaarts gezet in de veiligheid van de fietsers, wandelaars en om- en aanwonenden van het Zuideinde.

Meer nieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op de lokale radio voor de Zuidplas:
www.nieuwerkerkfm.nl
Heeft u nieuws, tips of persberichten voor de Zuidplas? mail naar:
info@jebentnieuwerkerker.nl

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.