Nieuwe gemeentelijke onderscheiding voor Reiner Brombach

Woensdag 27 oktober 2021 heeft Reiner Brombach, oud-burgemeester van jumelage-gemeente Bückeburg, de eerste nieuwe gemeentelijke onderscheiding ontvangen. Reiner Brombach ontving De Golfslag van Zuidplas uit handen van burgemeester Han Weber tijdens zijn afscheidsreceptie in Bückebrug. Brombach gaat met pensioen. Zijn rol van betekenis en jarenlange inzet voor uitwisseling en broederschap tussen de partnergemeenten zijn voor het college reden geweest de heer Brombach te honoreren met een gemeentelijke onderscheiding.

Als burgemeester heeft Reiner Brombach zich jarenlang actief ingezet voor de verbinding en hartelijke omgang tussen landen binnen Europa. Zo heeft hij telkens benadrukt dat een verbinding tussen landen en volken alleen dan tot stand kan komen, als men elkaar daadwerkelijk leert kennen. Elkaar leren kennen kan alleen daadwerkelijk van individu tot individu. De naoorlogse vrede in Europa is daarom gebaat bij een hartelijke omgang van mens tot mens.
Het organiseren van uitwisselingen tussen onder andere verenigingen, ambtenaren, scholieren, colleges en gemeenteraden van beide gemeenten heeft Reiner Brombach altijd gestimuleerd. Voor vele inwoners van Nieuwerkerk aan den IJssel/Zuidplas betekende de jumelage een verbreding van de horizon en daarmee een verrijking van hun leven. In de 47 jaren dat de jumelage nu bestaat (sinds1974), zijn de inwoners van Zuidplas dan ook meer dan hartelijk ontvangen door de inwoners en medewerkers van de Stadt Bückeburg en zijn er vele warme Duits-Nederlandse vriendschappen ontstaan op het terrein van bestuur, sport en cultuur.

Reiner Brombach heeft zich vanwege het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd niet meer verkiesbaar gesteld voor de volgende periode (2022-2029) en heeft op 27 oktober afscheid genomen. Reiner Brombach is bijna 16 jaar burgemeester geweest (2006-2021) en 12 jaar Stadtdirektor van Bückeburg (1994-2005). Zijn opvolger is Axel Wohlgemuth.

eer nieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op de lokale radio voor de Zuidplas:
www.nieuwerkerkfm.nl
Heeft u nieuws, tips of persberichten voor de Zuidplas? mail naar:
info@jebentnieuwerkerker

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.