JBC Nieuwerkerk en Centrum Camino slaan de handen ineen

Jeu de boules, wie kent het niet, het onderdeel dat in Frankrijk en Nederland wordt gespeeld is beter bekend onder de naam Petanque, een spel dat door jong en oud gespeeld kan worden. Gewoon voor de gezelligheid maar je kunt ook aan competities deelnemen. JBC Nieuwerkerk is een vereniging met prachtige faciliteiten, er zijn zowel binnen- als buitenbanen dus het weer is nooit een excuus om niet te spelen.

Camino is een inloophuis voor mensen die leven met kanker en biedt een warme en huiselijke plek voor mensen die lotgenoten willen ontmoeten, gewoon onder het genot van een kopje koffie, maar daarnaast is er de mogelijkheid om deel te nemen aan allerlei activiteiten onder begeleiding van professionals.

Camino wordt voornamelijk door vrouwen bezocht maar het zou fijn zijn als ook mannen kunnen ervaren wat een inloophuis voor hen kan betekenen. Camino wil graag mannen bij elkaar brengen die leven met kanker. Een groep met een stek in het Camino-huis en die met elkaar gezellige en inspirerende activiteiten doet. Dit betekent natuurlijk niet dat vrouwen niet welkom zijn in tegendeel zelfs, iedereen is WELKOM.

Om te kijken of wij hier wellicht het e.e.a. kunnen combineren, hebben er verkennende gesprekken plaatsgevonden en zijn wij tot de conclusie gekomen dat een samenwerking voor beide partijen een logische vervolgstap is.

Hiervoor hebben wij gemeend een eerste open dag te plannen en daarvoor organiseren JBC en Camino op 14 januari 2022 een middag die toegankelijk is voor iedereen die leeft met kanker, dit geldt ook voor naasten en nabestaanden. Wilt u liever niet alleen komen? Neem gerust iemand mee.

eer nieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op de lokale radio voor de Zuidplas:
www.nieuwerkerkfm.nl
Heeft u nieuws, tips of persberichten voor de Zuidplas? mail naar:
info@jebentnieuwerkerker

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.