Alzheimerweek in Zuidplas

Dinsdag 21 september is het Wereld Alzheimerdag. Op deze dag vragen we extra aandacht voor mensen met dementie. Ook in Zuidplas willen we wat extra’s geven aan mensen met dementie
en hun mantelzorgers. De activiteiten passen niet op één dag, dus maken de gemeente Zuidplas, Stichting ZO! en TANDEM er een hele week van! Van een gratis gebakje tot aan een training hoe om te gaan met dementie.


Dinsdag 21 september 10.00 uur – 12.00 uur
Een gratis kopje koffie en gebakje in het restaurant van de Intratuin in Zevenhuizen. Dit is voor iedereen met dementie en de mantelzorger. Aanmelden kan via: m.vanzijl@zuidplas.nl


Donderdag 23 september 14.30 uur
Elke donderdagmiddag is er een wandelactiviteit voor mensen met geheugenproblemen en hun Mantelzorgers, georganiseerd door TANDEM in samenwerking met een fysiotherapeut. De 23e zal dit een extra feestelijke wandeling zijn. Startpunt is Sportlaan 3a te Moordrecht om 14.30 uur, 15.30 uur is de verwachte eindtijd. Aanmelden is niet nodig. Meer informatie via 06- 40 01 40 08.


Donderdag 23 september 19.30 uur
Het Vrijwilligers Informatie Punt (Stichting ZO!) organiseert in samenwerking met Steunpunt Mantelzorg een training ‘Goed omgaan met dementie – hoe doe je dat?’ De training start om 19.30 uur en is bedoeld voor vrijwilligers, naasten en andere belangstellenden. Meer informatie is te vinden op www.stzo.nl/agenda


Zaterdag 25 september 13.00 uur – 15.00 uur
Hoe zorg je als mantelzorger voor je vader of moeder met dementie? Zaterdag 25 september van 13.00-15.00 bent u welkom op de Buurderij, Eendrachtsweg 1 in Zevenhuizen. Liesbeth de Frel deelt haar ervaringen als mantelzorger voor haar moeder met dementie. Opgeven kan voor woensdag 22 september via h.debie@stzo.nl of 06- 18 42 6957.

Meer nieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op de lokale radio voor de Zuidplas:
www.nieuwerkerkfm.nl
Heeft u nieuws, tips of persberichten voor de Zuidplas? mail naar:
info@jebentnieuwerkerker.

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.