Stichting ZO! van start in de gemeente Zuidplas

Op 1 juli is Stichting ZO! in de gemeente Zuidplas gestart. Stichting ZO! is een nieuwe naam met bekende gezichten. De gemeente Zuidplas maakt door het samengaan van het Sociaal Team Zuidplas, Welzijn Zuidplas, Wmo-consulenten, opbouwwerk en een gedeelte van het CJG Zuidplas één toegang voor alle inwoners mogelijk. Doel is dat de toegang tot zorg, activiteiten en ondersteuning eenvoudiger en sneller wordt, met behoud van de goede kwaliteit.

Wethouder Daan de Haas en directeur-bestuurder van Stichting ZO! Ed Lugthart proostten op de start van de stichting en ondertekenden de dienstverleningsovereenkomst (DVO). Wethouder De Haas: “Ik ben verheugd dat ZO! gaat beginnen, na een lange periode van voorbereidingen. Door alle expertise op één plek te verzamelen, gaat de inwoner nog beter geholpen worden, dat is het doel en ik ben ervan overtuigd dat dat gaat lukken.”


Directeur-bestuurder Lugthart: “De gemeente toont lef door deze stap te zetten. Het is een mooie verandering, waar wij uitvoering aan mogen geven. Voor ons gaat het nu pas echt beginnen! Gelukkig beginnen we niet op nul, de kennis en ervaring zijn gewoon meeverhuisd. Voor heel de gemeente Zuidplas is dit een belangrijke stap in het sociaal domein.”


Inwoners kunnen bij Stichting ZO! vragen of zorgen kwijt over
• geldzaken
• wonen
• werk/school
• (mantel)zorg
• gezin/relatie
• ouder worden


Daarnaast kunnen inwoners hier terecht voor alle informatie rond vrijwilligerswerk, voor inzet in de buurten voor meedoen aan veel verschillende activiteiten voor alle leeftijden. Stichting ZO! is bereikbaar viawww.stzo.nl en iedere werkdag tussen 8.30 uur en 12.30 uur op 0180 – 310 050.

Meer nieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op de lokale radio voor de Zuidplas:
www.nieuwerkerkfm.nl
Heeft u nieuws, tips of persberichten voor de Zuidplas? mail naar:
info@jebentnieuwerkerker.nl

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.