Parels van Zuidplas : “Mooi om er voor elkaar te zijn.”

25 jaar is Sören van der Sluis uit Nieuwerkerk aan den IJssel en met zijn eigen Youtube Kanaal bereikt hij wekelijks ruim 17000 volgers. Naast deze passie waarin hij wekelijks vlogt werkt Sören als kwaliteitsmedewerker. Begin dit jaar schreef hij zich in als hulpbieder bij inwonersvoorelkaar.nl.

Het Vrijwilligers Informatie Punt (VIP) van Welzijn Zuidplas wil in dit ‘Nationaal Jaar Vrijwillige Inzet’ het vrijwilligerswerk in Zuidplas op verschillende manieren extra voor het voetlicht brengen. Dit doet men onder andere door de campagne ‘Parels van Zuidplas’ die vorige maand van start is gegaan en waarbij maandelijks via diverse kanalen een of meerdere foto’s van vrijwilligers uit Zuidplas worden geplaatst.

Sinds Sören zich heeft ingeschreven als hulpbieder heeft hij al meerdere hulpvragen opgepakt. Bij een ouder echtpaar heeft hij geholpen hun tuin weer netjes te maken en sinds begin maart doet hij wekelijks boodschappen voor een mevrouw uit Nieuwerkerk aan den IJssel. “Het is dankbaar werk en ik vind het mooi om er voor elkaar te zijn. Ik leer zelf ook nieuwe dingen en heb meer contact met mensen in mijn buurt”.

Ken je een vrijwilliger die het verdient om extra in de schijnwerpers te worden gezet? Stuur dan een mail naar vip@welzijnzuidplas.nl of bel 06 39 88 26 59. Wil jij er ook zijn voor mensen in je buurt die hulp nodig hebben? Schrijf je dan in als hulpbieder bij www.inwonersvoorelkaar.nl. De campagne ‘Parels van Zuidplas’ loopt tot eind van dit jaar en zal worden afgesloten met een (reizende) fototentoonstelling die op diverse locaties in Zuidplas zal worden getoond.


Meer nieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op de lokale radio voor de Zuidplas:
www.nieuwerkerkfm.nl
Heeft u nieuws, tips of persberichten voor de Zuidplas? mail naar:
info@jebentnieuwerkerker.nl

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.