Oud burgervader Zuidplas zegt SGP vaarwel: “In de loop van jaren uit elkaar zijn gegroeid”.

Gert Jan Kats, oud burgemeester van de gemeente Zuidplas en huidig burgemeester van de gemeente Veenendaal heeft zijn lidmaatschap van de SGP opgezegd. In een statement op het twitterkanaal van de burgervader laat Kats weten tot de conclusie te zijn gekomen dat hij en de partij en in de loop van jaren uit elkaar zijn gegroeid. Niet op één specifiek punt, maar op meerdere onderwerpen en standpunten’.

Eerder liet Kats al los zijn lidmaatschap van de Staatkundig Gereformeerde Partij te heroverwegen dit naar aanleiding van discussies binnen deze partij over (on)mogelijke samenwerking met de FDP ( Forum voor Democratie). Kats reageerde toen ; “Met heulen met openlijke antisemieten ga je een lijn over, die je niet over moet willen gaan. Jammer dat de partij deze lijn niet trekt”.

De burgervader van Veenendaal geeft aan dat het opzeggen van zijn lidmaatschap een persoonlijke keuze is en los staat van zijn functie als burgemeester van Veenendaal. “Het burgemeesterschap is geen politieke functie, dus voor mijn inzet voor Veenendaal heeft deze keuze geen betekenis. Zonder binding aan een politieke partij zal ik mij volledig blijven inzetten voor iedereen in onze mooie stad.

Kats nam in 2019 afscheid als burgemeester van de gemeente Zuidplas.

Meer nieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op de lokale radio voor de Zuidplas:
www.nieuwerkerkfm.nl

Heeft u nieuws, tips of persberichten voor de Zuidplas? mail naar:

info@jebentnieuwerkerker.nl

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.