Drie betrokken medewerkers Zuidplas nemen ontslag na seks-video’s

De gemeente Zuidplas laat in een persbericht weten dat de drie medewerkers die betrokken waren bij de op internet geplaatste video’s na schorsing  besloten hebben zelf ontslag te nemen. Hierbij wachten zij de afronding van het ingestelde onderzoek door een onderzoeksbureau niet af.

De gemeente Zuidplas werd zondagavond 16 augustus  ernstig in verlegenheid gebracht nadat er op diverse social media een filmpje werd gepost waarbij meerdere medewerkers van de gemeente in het gemeentehuis gemeenschap zouden hebben met elkaar. De beelden die van buitenaf waren gemaakt door omstanders werd onder andere meerdere malen aangeboden aan JBN nieuws en op de dorps-facebook groep ‘Je Bent Nieuwerkerker’ maar werd ook in een mum van tijd verspreid via andere apps zoals snap-chat en ook maandagmorgen verschenen de beelden op Dumpert.nl. De filmpjes kregen veel landelijk aandacht in diverse landelijke televisieprogramma’s

Na het opduiken van de filmpjes stelde de gemeente Zuidplas een onderzoek in en werden de medewerkers geschorst. Het onderzoek door een extern bureau was reden voor de SP Zuidplas om vraagtekens te zetten voor de inzet van juist een extern bureau. Vooral de kosten die hier mee gemoeid zijn roepen bij SP vragen op. De SP wil graag  transparantie over wat dit de gemeente gaat kosten, waarom er een extern bureau is ingeschakeld en of kosten verhaald kunnen worden en heeft daarom schriftelijke vragen aan het College gesteld om zo helderheid te krijgen.

Een vierde betrokkene is geen medewerker van de gemeente Zuidplas. In het kader van privacy geeft de gemeente aan  hierover niets te kunnen zeggen. De gemeente schrijft verder de  hele gang van zaken te betreuren.

Advertentie

Meer nieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op de lokale radio voor de Zuidplas:
www.nieuwerkerkfm.nl

Heeft u nieuws, tips of persberichten voor de Zuidplas? mail naar:

info@jebentnieuwerkerker.nl

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.