Het Oud-Kanaaltje gaat weer verschijnen

De corona-crisis zorgde er begin april dit jaar voor dat oude tijden gingen herleven. Het Kanaal kwam terug. De ooit zo populaire lokale krant kwam in negen speciale edities terug vol met verhalen, foto’s en interviews uit de jaren 60,70 en 80 van bekende en onbekende Nieuwerkerkers die toen in de kranten hebben gestaan.

Nadat in maart de hele samenleving op zijn kop kwam te staan door de corona-maatregelen en alles wat zo gewoon was niet meer kon kwam de zoon van Ron Baas met het idee om een krantje te maken met artikelen uit de jaren 70 en 80 uit Nieuwerkerk. Ouderen zouden dit best wel eens leuk kunnen vinden en velen putten weer kracht om creatief te gaan denken. Na contact met Karel Schuurman, die iedere maandag ook foto’s en artikelen plaatst uit vervlogen Nieuwerkerkse tijden op onze Nieuwerkerkse dorps facebookpagina en plakboeken vol heeft uit die tijd werd ook hij enthousiast. En toen ging het vrij snel. Om uit de kosten te komen voor het drukken van het blad werden er in korte tijd sponsors gevonden die dit initiatief ook geweldig vonden. En zo werd midden in de corona-crisis in een hele korte tijd het Oud Kanaaltje op poten gezet.

Uit de populariteit van de eerste negen nummers merkte men op dat de kranten gespaard en bewaard werden en dat Nieuwerkerk wel meer verhalen zou willen lezen uit vervlogen tijden. ‘Er liggen nog hele mooie verhalen op de plank en omdat we er van overtuigd zijn dat er nog heel veel mooie verhalen en foto’s onder de dorpsgenoten zijn hebben wij besloten door te gaan met het Oud-Kanaaltje als maandblad’, verteld Ron Baas. ‘Maandelijks lekker genieten van de vervlogen Nieuwerkerkse jaren 50, 60, 70, 80 en 90. De tijden dat Nieuwerkerk ging groeien. Dorrestein en de Zuidplas werden gebouwd en de Esse bestond alleen nog uit landerijen en tuinderijen. Toen we nog tankte voor een geeltje en op de Nieuwerkerkse markt je gulden nog een daalder waard was’.

Het Oud Kanaaltje is van alle leeftijden en vooral die opgegroeid zijn in het Nieuwerkerkse. De komende zes maanden komt het Oud-Kanaaltje op de eerste maandag van de maand om 12:00 uur uit (als de sirenes afgaan). Men kan kiezen uit drie verschillende abonnementen, ophalen aan de Parallelweg-Zuid, de krant maandelijks laten bezorgen binnen de regio of bezorgen buiten de regio.

Voor meer informatie en het afsluiten van een abonnement bezoekt u de website: www.oud-kanaaltje.nl

Meer nieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op de lokale radio voor de Zuidplas:
www.nieuwerkerkfm.nl

Heeft u nieuws, tips of persberichten voor de Zuidplas? mail naar:

info@jebentnieuwerkerker.nl

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.