Hitlandselaan officieel geopend na reconstructie

Op vrijdag 3 juli is de Hitlandselaan officieel geopend door Daan de Haas, voorzitter van het Algemeen en Dagelijks Bestuur van Recreatieschap Hitland. Het wegdek is volledig vernieuwd, 260 knotwilgen zijn herplant aan weerszijden van de laan en parellel aan de Hitlandselaan is – op veler verzoek – een vrij liggend wandelpad aangelegd.


In aanwezigheid van een klein gezelschap is de Hitlandselaan officieel geopend. Begin april 2019 klonk het startsein voor de reconstructie van de Hitlandselaan. Precies een jaar later heeft de aannemer de Hitlandselaan opgeleverd en is de reconstructie afgerond. Het resultaat is een nabootsing van de voormalige weg met een vernieuwd wegdek met verkeersdrempels en beter verspreide passeerplaatsen. De laan is een 30KM-zone waar zowel auto’s als fietsers welkom zijn. Verkeer kan sinds eind maart alweer gebruik maken van de Hitlandselaan, maar gezien de coronamaatregelen is een officiële opening tijdelijk uitgesteld. Aanleiding voor de reconstructie is een onderzoek uit 2018, waarbij de uitkomst liet zien dat zowel de staat van het wegdek als de algehele conditie van de bomenrijen te wensen overliet. Het Algemeen Bestuur besloot daarop om de Hitlandselaan op korte termijn te reconstrueren in 2019, omdat de veiligheid van de gebruikers onvoldoende kon worden gegarandeerd. Voorafgaand aan de reconstructie zijn meerdere informatie- en inspraakavonden georganiseerd. De werkzaamheden zijn onderverdeeld en uitgevoerd in drie fasen: de bomenkap (fase 1, april 2019), reconstructie wegdek (fase 2, augustus-oktober 2019) en herbeplanting (fase 3, maart 2020).

Meer nieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op DE lokale radio van de Zuidplas:
www.nieuwerkerkfm.nl

Heeft u nieuws, tips of persberichten voor de Zuidplas? mail naar:

info@jebentnieuwerkerker.nl

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.