CDA Zuidplas vraagt om maatregelen voor horeca en sportverenigingen

CDA Zuidplas vraagt het college tijdelijke maatregelen te treffen voor horecaondernemers en sportverenigingen Benno de Ruiter, fractielid van CDA Zuidplas, is de laatste dagen benaderd door verschillende horeca ondernemers uit de verschillende dorpen.

De rode draad van de vragen was ‘Is het mogelijk om tijdelijk meer terras ruimte te krijgen?’ Het CDA legt deze vraag nu bij het college. ‘Horecagelegenheden zijn een belangrijk onderdeel van onze dorpen. Sociale contacten vormen een basis voor samen zijn’, aldus de Ruiter. ‘Door de huidige maatregelen, kunnen er minder gasten aanwezig zijn in de horeca gelegenheid. Uitbreiding van de terrassen zou voor sommige
gelegenheden echt hét verschil kunnen maken.
Ook vraagt de fractie van het CDA aandacht voor de sportverenigingen. De kantines mogen pas op 1 juli open tenzij deze gepacht wordt. ‘Dat is natuurlijk moeilijk uit te leggen aan verenigingen die de inkomsten ook hard nodig hebben’, aldus de Ruiter. De CDA fractie vraagt daarom ook om op hele korte termijn in gesprek te gaan met de veiligheidsregio om de mogelijkheden te bespreken en zo de sportverenigingen horecagelegenheden tegemoet te komen. De Ruiter: ‘De afgelopen maanden zijn zwaar geweest voor de horeca ondernemers en sportverenigingen. Als gemeente moeten we er alles aan doen om deze groep lokale ondernemers en sportverenigingen maximaal te steunen. Zo kunnen zij op een verantwoorde en veilige manier
verder!’De gemeente Zuidplas laat via twitter weten dat er vanaf aanstaande maandagmiddag 1 juni, wanneer de horeca weer open mogen, er extra terrasruimte gecreëerd is bij diverse horecagelegenheden. In Nieuwerkerk aan den IJssel zal dit zijn bij NOA, Perron en Brasserij De Berg.

Brasserij is er klaar voor!

Meer nieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op de enige lokale radio van de Zuidplas:
www.nieuwerkerkfm.nl

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.