Schriftelijke vragen inzake de situatie rondom de afvalbrengstations in de gemeente Zuidplas

D66 Zuidplas heeft vragen ingediend inzake de situatie rondom de afvalbrengstations in de gemeente Zuidplas. Door de intelligente lock down die werd ingesteld liepen de wachttijden op het afvalstation in Nieuwerkerk aan den IJssel behoorlijk op omdat veel mensen hun huizen en tuinen gingen opruimen.

`Het is begrijpelijk dat de gemeente het heeft gezien als een tijdelijke piek en naast de verruiming van de tijden in Nieuwerkerk vooral heeft opgeroepen het wegbrengen van afval uit te stellen. Het was toen ook niet helder hoe lang de situatie van intelligente lock down zou gaan duren´meldt D66 in een persbericht.

´Inmiddels is er voor veel bewoners een situatie ontstaan waarin verder uitstellen niet meer mogelijk is en het voor het aanzicht van de openbare ruimte onwenselijk is; er ontstaat bijv. verrommeling in tuinen en het risico ontstaat dat mensen hun afval dumpen. D66 constateert dat de wachttijden nog steeds van enorme omvang zijn. Wachttijden van 1 tot 1,5 uur zijn niet ongebruikelijk. We kennen bijvoorbeeld mensen die tijdens het opruimen ten tijde van hun verhuizing 5 maal minimaal 1 uur in de rij hebben gestaan. Wij vinden dit een zeer onwenselijke situatie´.

De fractie van D66 heeft enkele vragen:

1. Waarom heeft de gemeente er niet voor gekozen het afvalbrengstation in Zevenhuizen te heropenen?

2. Is de gemeente bereid het afvalbrengstation in Zevenhuizen op korte termijn te heropenen?

3. Waarom is er niet voor gekozen de openingstijden van het afvalbrengstation in Nieuwerkerk aan den IJssel verder te verruimen?

4. Is de gemeente bereid de openingstijden van het afvalbrengstation in Nieuwerkerk aan den IJssel alsnog te verruimen, bijvoorbeeld van 9 tot 17 uur , een extra avondopening en/of opening op zondag?

5. Heeft de gemeente overwogen om de informatievoorziening rond de wachttijden bij het afvalbrengstation te verbeteren? Bijvoorbeeld via de cyclusapp de actuele wachttijden communiceren?

Meer nieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op de enige lokale radio van de Zuidplas:
www.nieuwerkerkfm.n

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.