Slimmer Chillen, Zuidplas daagt jongeren uit

De campagne ‘SLIMMER CHILLEN = CORONA KILLEN!’ van elf veiligheidsregio’s, daagt jongeren en studenten uit. 

Vermijd drukte: dat is de nieuwe gedragsregel, nodig om het coronavirus de kop in te drukken. Tegelijkertijd blijft ook anderhalve meter afstand houden een opdracht waar we ons allemaal aan moeten houden. Maar hoe pakken we dat aan? Dat vraagt om nieuwe vormen van #slimmerchillen.

Chillen met je vrienden: hoe doe je dat in coronatijd? Als je minimaal op anderhalve meter afstand van elkaar moet blijven? En als je drukte zoveel mogelijk moet vermijden, om verspreiding van het virus geen kans te geven. De campagne ‘SLIMMER CHILLEN = CORONA KILLEN!’ van elf veiligheidsregio’s, daagt jongeren en studenten uit om daar op allerlei manieren creatieve oplossingen voor te bedenken.

Waar wekenlang #blijfthuis het motto was, verschuift dat nu naar #vermijddrukte. Want dat het, nu de samenleving steeds een beetje meer op gang komt, weer drukker zal gaan worden op straat, is onvermijdelijk. Maar hoe voorkomen we dat het té druk wordt? Dat we met té veel mensen tegelijkertijd op dezelfde plek zijn? Zodat we die anderhalve meter afstand niet meer kunnen houden?

Aan jongeren en studenten de vraag om daar creatieve oplossingen voor te verzinnen. En om deze met ons te delen via #slimmerchillen op TikTok, Instagram, Twitter, Facebook of gewoon via de mail naar info@slimmerchillen.nl. Om zo elkaar een handje te helpen. En om te voorkomen dat het virus toch weer kans krijgt om om zich heen te slaan. En voor wat hoort wat. Want de beste inzendingen en meest creatieve oplossingen belonen we wekelijks met cadeaubonnen van 50, 20 en 10 euro.

Instrumentale versie

En er is meer te winnen. Zo hebben de elf veiligheidsregio’s een speciale uitdaging bedacht voor muzikale jongeren en voor personen met tekstgevoel: een #slimmerchillen-rap schrijven. Ter inspiratie is een voorbeeld te zien op de website https://slimmerchillen.nl. Wie dat wil kan vervolgens de instrumentale versie van deze rap downloaden, en daar een eigen tekst in rappen. Van het refrein van de rap is bovendien een #slimmerchillen-ringtone gemaakt. Ook deze is gratis te downloaden via de website.

Inzendingen voor deze rap-challenge zijn welkom tot 26 mei. Daarna beslissen de makers van de voorbeeldrap wie de winnaar van de challenge wordt en als beloning professionele hulp bij het afronden van de inzending tot een superstrakke rap.

Meer weten? Bekijk dan de voorbeeldrap op https://slimmerchillen.nl en download daar de instrumentale versie en de ringtone.

Meer nieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op de enige lokale radio van de Zuidplas:
www.nieuwerkerkfm.nl

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.