Wegafsluiting Hoofdweg 6 tot en met 10 april

Door de Coronacrisis weinig verkeer op de wegen in en rondom de Zuidplas. De werkzaamheden op de Hoofdweg van en naar Nieuwerkerk aan den IJssel gaan door waardoor het nog rijdende verkeer tussen 6 en 9 april rekening moet houden op een wegafsluiting.

Het gaat om het weggedeelte tussen de Akeleibaan en de Britse Zoom, inclusief de rotonde bij de Laan van Avant-Garde/Hoofdweg. Daar brengt men de asfaltdeklaag en markering aan op de noordelijke en de zuidelijke rijbaan.

Werkzaamheden:

 • 6 april – schadeherstel noordelijke en zuidelijke rijbaan
 • 7 april – asfalt en markering noordelijke rijbaan
 • 8 april – asfalt en markering zuidelijke rijbaan
 • 9 april – aanbrengen markering
 • 10 april – reservedatum voor aanbrengen markering (mogelijk wegafsluiting voor doorgaand verkeer).

Verkeerssituatie tijdens wegafsluiting:

 • Doorgaand auto- en vrachtverkeer is alleen mogelijk vanuit Capelle a/d IJssel richting Nieuwerkerk a/d IJssel
 • Doorgaand verkeer vanuit Nieuwerkerk a/d IJssel volgt een omleiding via Europalaan > Batavierlaan > Kerklaan > N219 > Burgemeester van Beresteijnlaan
 • Doorgaand verkeer vanuit de wijk Nesselande richting Rotterdam en Capelle aan den IJssel volgt een omleiding via Laan van Avant-Garde > Laan van Magisch Realisme > Zevenkampse Ring > Schollevaartse Dreef
 • Laan van Avant-Garde: Het is wel mogelijk voor verkeer vanuit Capelle aan den IJssel om bij de rotonde Laan van Avant-Garde/Hoofdweg linksaf te slaan richting de wijk Nesselande. Verkeer vanuit Nesselande kan niet via de rotonde richting Nieuwerkerk aan den IJssel rijden
 • Fietsers en voetgangers langs de Hoofdweg kunnen de werkzaamheden passeren en ondervinden minimale hinder
 • De fietsoversteekplaatsen ter hoogte van de rotonde bij Laan van Avant-Garde en tussen het Weidezoompad en het Warmoezenierspad is niet beschikbaar tijdens de asfaltwerkzaamheden. Fietsers en voetgangers kunnen de werkzaamheden passeren over het voetpad (met de fiets aan de hand). Oversteken is mogelijk ter hoogte van Akeleibaan of de Britse Zoom
 • Bus 190/383: voor actuele informatie over de bushalte Luxemburgse Zoom kijk op www.arriva.nl.

Eind februari is gestart met vernieuwen van de bestrating op de ventwegen van de Hoofdweg. Ook werken we in de bermen om drainage aan te brengen en voor het ontgraven van de watergang. Vanaf maandag 13 april starten we ook met aanplanten van bomen. Naar verwachting is de reconstructie van de Hoofdweg begin mei helemaal klaar.

Meer informatie

Volg het actuele nieuws via www.rotterdam.nl/hoofdweg of www.rotterdamonderweg.nl. Heeft u vragen over het project Reconstructie Hoofdweg? Dan kunt u contact opnemen met C. Smits op (0180) 330 300, of c.smits@zuidplas.nl

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.