De Cultuurkeuken van Welzijn Zuidplas: 120 blije gezichten!

Eén keer per maand vindt De Cultuurkeuken van Welzijn Zuidplas plaats in jongerencentrum ‘t Blok; een avond gezellig uit eten voor mensen met een kleine beurs. Met alle maatregelen rondom het corona virus kon ook dit niet doorgaan. Maar hier werd iets op gevonden!

Zaterdag 28 maart jl. werden er maar liefst 120 maaltijden bereid die aan huis op 47 adressen werden bezorgd. De doelgroep werd voor deze editie iets verbreed met een aantal mensen die een ‘hart onder de riem’ in deze periode extra kunnen gebruiken. De adressen werden o.a. verzameld door de sociaal makelaar van Welzijn Zuidplas, die in contact staat met veel sleutelfiguren.

Grote complimenten voor de koks en vrijwilligers van De Cultuurkeuken en ‘t Blok, die dagen bezig zijn geweest met de voorbereidingen en dank aan Rotaryclub Zuidplas, die de maaltijden persoonlijk thuisbezorgde.
Mensen reageerden verheugd, sommigen met tranen in de ogen en vooral heel veel blije gezichten. Wanneer de maatregelen aanhouden, komt er hoogstwaarschijnlijk een vervolg. Houd de website in de gaten voor meer informatie: www.welzijnzuidplas.nl.

Rotaryclub Zuidplas bezorgde de
maaltijden aan huis (op de foto één
van de ‘chauffeurs’, Vincent Kubatz)
Twee van de koks (Nico Langbroek en Hans
Nieuwpoort) aan het werk in de keuken van ‘t Blok.

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.