Thema lampionnenoptocht Zevenhuizen bekend

Op zaterdag 1 februari is de jaarlijkse lampionnenoptocht, het thema van de sfeervolle optocht is ‘Moppereend’. Kinderen kunnen meelopen met de gezellige wandeling door Zevenhuizen.


’s Avonds om 19.00 uur start de wandeling vanaf dorpshuis Swanla. Dan lopen kinderen tot 12 jaar in het donker met hun lampionnen/fakkels een leuke route door het dorp. Gezellige muziek en wat lekkers onderweg maken het feest compleet.

Moppereend
Net als voorgaande jaren kijkt Stichting Oranje Zevenhuizen voor het thema van de lampionnenoptocht naar het prentenboek van de Nationale voorleesdagen, die van 22 januari t/m 1 februari zijn.
In het prentenboek 2020, ‘Moppereend’, is de hoofdpersoon een eend. Deze eend is aan het begin nog slechts mopperig, maar wordt steeds chagrijniger. Andere dieren zoals een hond, varken, geit, schildpad en haan proberen moppereend op te vrolijken, maar eend wordt alleen maar chagrijniger. De grijze wolk boven haar hoofd wordt steeds donkerder en groter… Dat is toch een leuk verhaal dat genoeg mogelijkheden biedt voor een mooie
verkleedpartij!


Win een prijs
Alle kinderen mogen verkleed en/of geschminkt komen en een mooie lampion of fakkel meenemen. Ouders die meelopen natuurlijk ook! Het boek geeft genoeg verkleedideeën:schildpadden, geiten, hanen, eenden en varkens, ze zijn allemaal welkom. Maak er wat moois van en wie weet win jij met je uitdossing wel een leuke prijs! Bonavie sponsort dit jaar
de prijzen.


De wandeling
De lampionnenoptocht is ter ere van de verjaardag van prinses Beatrix en wordt jaarlijks georganiseerd door Stichting Oranje Zevenhuizen. Het is een bonte optocht van ongeveer een uur, waarbij kinderen met hun lampion door Zevenhuizen lopen.


Stichting Oranje Zevenhuizen
Stichting Oranje Zevenhuizen organiseert de lampionnenoptocht ieder jaar. Meer informatie over Stichting Oranje Zevenhuizen en de activiteiten is te vinden op: www.oranjezevenhuizen.nl.

lampionnenoptocht 2017

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.