Dag 8 van de Nationale Petanque Competitie (NPC)

Dat petanque een echte sport begint te worden, bleek weer op dag 8 van de NPC, met vijf teams in deze competitie heeft JBC Nieuwerkerk een stempel weten te drukken op de Petanque sport in de gemeente Zuidplas.

Team 1,2 en 3 van JBC Nieuwerkerk speelden thuis en team 5 in Vlaardingen met de start van de tweede helft van de competitie moest er dus wederom gestreden worden om elk punt.

Team 1 had team 2 te gast. En het tweede team had maar een doel voor ogen de eersteplaats behouden door te winnen van team 2. Dit doel bleek geen gemakkelijke opgave want ook team 1 was niet van plan het zomaar op te geven, na de 1 e rond stond team 2 met 2-1 voor, een redelijke uitganspositie. Na de tweede ronde was het 3-2 voor het tweede team, het kond dus nogalle kanten op, de verlossing kwam in de derde ronde nadat Cor en Wilco hun partij hadden weten te winnen met 13-7 was een gelijk spel binnen handbereik, toen het doublette Frank en Jaime hun partij ook nog wisten te winnen was de overwinning een feit. Helaas verloren Leen en Dick hun partij, maar het tweede team kon deze dag afsluiten met een 5-3 winst.

Team 3 moest het gaan opnemen tegen Zoetermeer die slechts 1 plaats onder hen stonden. Ze wisten dus van te voren al dat het een moeilijke wedstrijd zou gaan worden. Maar na ronde 1 wisten team 3 een mooie 3-0 op het scorebord te plaatsen een schitterende uitgangspositie.Helaas was na ronde twee de stand 3-2 en hadden zij hun triplette rond niet weten te verzilveren. Er moest de derde ronde dus een tandje worden bijgezet om in ieder geval een gelijkspel of zelf winst te realiseren, dit was niet tegen dovemans oren want twee partijen in de doublette ronden wisten met winst te worden afgesloten en dus kon team drie dag 8 ook met een 5-3 winst afsluiten.

Team 4 was deze dag vrij, maar een deel van hen heeft ervoor gezorgd dat de kantine van onze locatie was bemand. Team 5 ging dus op bezoek in Vlaardingen, die een mooie derde plaats wisten te bezetten in deze poule. Na de eerste ronde kregen we het bericht dat het niet gelukt was deze te verzilveren, een 3-0 achterstand was het gevolg. Na de tweede ronde wisten ze 1 partij naar zich toe te trekken, wat resulteerde in een 1-4 achterstand, Vlaardingen was dus al zeker van een gelijk spel, maar als team 5 de derde ronde zou winnen was dat ook het hoogst haalbare. Helaas mocht het niet zo zijn, slecht twee van de drie partijen werden winnend afgesloten waardoor ze met een 3-5 verlies huiswaarts keerden.

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.