Brand in Chalet, Park Hitland: politie zoekt informatie

De brandweer Nieuwerkerk aan den IJssel kreeg zondagavond 12 januari een melding van een brand in een pand in het Klein Hitland in Nieuwerkerk aan den IJssel.

Rond 18:30 kwam er een melding binnen van de brand die woedde in een leegstaand chalet op het terrein van Top Parken, een chaletpark met voornamelijk recreactiewoningen. Het pand brandde volledig uit en kan als verloren worden beschouwd. De brand was tot in de wijdde omgeving van het park te zien. Over de oorzaak van de brand zal de politie nader onderzoek doen. Rond 19:30 uur was de brand meester.

Opvallend was dat aan het eind van de middag er een inbraak in een ander chalet op het park heeft plaatsgevonden wordt gemeld op social media. Bij deze inbraak zouden er is horloges zijn ontvreend. Een aanwezige kluis zouden de dader (s) achter gelaten hebben. Of de brand en de inbraak gelinkt kunnen worden is nog onbekend.

foto’s: Sylwia Pal

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.