Zwembad in de Zevenhuizerplas

Een groep bewoners in Nesselande droomt al een paar jaar van een circulair zwembad in de Zevenhuizerplas. Duurzaam verwarmd, zodat er langer in het jaar in natuurwater gezwommen kan worden. Na een onderzoek naar de ecologische gevolgen, kan nu de volgende stap gezet worden: een ontwerp met energieconcept. Om dit te kunnen bekostigen, is een crowdfundingactie opgezet.

Esther Schulte droomt samen met Said Youssef en Jan Lemmers van hét zwembad van de toekomst aan de Rotterdamse kant van de Zevenhuizerplas. Schulte vertelt: “Rotterdam zou een voortrekkersrol kunnen spelen, met een sportief en recreatief zwembad in de plas. Een door natuur afgebakend gedeelte in natuurwater, duurzaam verwarmd, impactvol en circulair, buiten, in natuurwater. Zodat wij, kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen al zwemmend de prikkeling voelen van het frisse water op je huid, de lucht aan je gezicht en genietend van de natuur.

De werkgroep wil meer mogelijkheid creëren om buiten te zwemmen, ook op minder warme dagen, en het water aantrekkelijker maken voor kinderen en jongeren om in te spelen. 
Het plan is om een openlucht sportbad en een recreatiebad te maken, een afgebakend en verwarmd gedeelte in de Zevenhuizerplas aan de Rotterdamse kant waar je van april tot en met oktober aangenaam kunt zwemmen. Er wordt ook gedacht aan speelmogelijkheden voor kinderen.

Zo nemen de recreatieve en sportieve mogelijkheden toe en wordt Badplaats Nesselande beter benut. “Als er meer beweging is op de boulevard zal dat ook een positieve impact hebben op het gevoel van veiligheid”, aldus Esther Schulte. 


Om dit ideaal te bereiken, hebben deze Nesselanders de handen ineen geslagen en zich verenigd in een wijkorganisatie van WONIO. Onderzoek naar de ecologische gevolgen van hun plan is al verricht, daaruit kwam naar voren dat het idee qua ecologie zeker haalbaar is. Wat de werkgroep betreft is het tijd voor een volgende stap: een toetsbaar ontwerp met het energieconcept.


Om dit ontwerp te maken, zijn deze bewoners gestart met een crowdfundingsactie, zodat zij opdracht opdracht kunnen geven om een toetsbaar ontwerp met energieconcept te maken. 

Meer info is te vinden op www.zwemmenindezevenhuizerplas.nl/zwembad.

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.