Zonnebloem Nieuwerkerk bestaat 40 jaar

In het kader van dit jubileumjaar organiseert de afdeling Nieuwerkerk van de Zonnebloem diverse extra activiteiten. Voorzitter Alex Wijnhold zal vrijdag 17 januari het feestjaar officieel openen tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst voor de vrijwilligers van de Zonnebloem bij Perron.

Alex Wijnhold: “We willen dit jaar onze deelnemers echt in het zonnetje zetten, maar daarbij de vrijwilligers niet vergeten. Zij hebben regelmatig contact met onze deelnemers en begeleiden ze naar de activiteiten die we organiseren. Dit jaar zijn er bijzondere activiteiten bedacht. Als eerste activiteit voor dit jaar maken we de ‘koffietafel’ bekend en ook kunnen de vrijwilligers de verjaardag van de deelnemers die ze bezoeken extra feestelijk maken”

Koffietafel

Vanaf 1 januari 2020 is er voor de gasten en vrijwilligers van de Zonnebloem Nieuwerkerk iedere donderdag van de maand een koffietafel bij bakker Klootwijk in de Reigerhof.

Iedere vrijwilliger kan volgend jaar samen met zijn of haar gast hiervan één keer gebruik van maken op vertoon van de Zonnebloem Vrijwilligerspas. Voor de vrijwilliger en de gast zijn hieraan geen kosten verbonden.

Verjaardag!

Wij zijn jarig en dat vieren wij, zoals gezegd, met iedereen die bij ons is aangesloten. Dat doen we door onze gasten als ze jarig zijn te verwennen. Iedere vrijwilliger mag dan ter gelegenheid van de verjaardag van zijn of haar gast gratis iets lekkers halen bij bakker Klootwijk. Zodat zij gezamenlijk aandacht kunnen schenken aan de verjaardag met een lekkernij. Daarvoor moeten ze natuurlijk wel hun Zonnebloem Vrijwilligerspas tonen.De Zonnebloem is een landelijke vereniging met plaatselijke afdelingen. De vereniging bestaat dit jaar 70 jaar. Samen met tal van vrijwilligers organiseert zij voor mensen met een lichamelijk gebrek van 18 jaar en ouder, tal van activiteiten, onder het motto: “Er kan zoveel meer dan je denkt”. Volgend jaar viert de afdeling Nieuwerkerk aan den IJssel 40 jaar. Op de website https://www.zonnebloem.nl/nieuwerkerk-a-d-ijssel staat een overzicht van alle activiteiten die zijn geweest en die nog gaan komen.

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.