Vrijwilligers scouting Nieuwerkerk in het zonnetje gezet.

Afgelopen zaterdag 14 december hebben 8 vrijwilligers van Scouting Nieuwerkerk aan den IJssel een waarderingsteken ontvangen uit handen van Wethouder Jan Verbeek. Deze vrijwilligers zetten zich iedere week in om jongeren uit de gemeente Zuidplas een gave tijd te bezorgen tijdens de scouting bijeenkomsten.

Omdat de inzet van vrijwilligers niet vanzelfsprekend is, zeker in de leeftijd tussen 17 en 25 jaar, is er feestelijk uitgepakt. In aanwezigheid van leden, familie en vrienden werden Debbie (22), Madelon (23), Kasper(22) en Leonard (31) onderscheiden met de Gouden Vos. Scouting Nederland heeft deze waarderingstekens toegekend vanwege de bovengemiddelde inzet op lokaal, regionaal en landelijk niveau.

Naast de uitreiking van 4 Gouden Vossen, wat op zich al heel bijzonder is, zijn 4 vrijwillige bestuursleden onderscheiden met het teken voor Bijzondere Verdienste. Coby en Wouter werden in het zonnetje gezet voor hun inspanningen om de vereniging een stabiele basis te bieden op financieel en inhoudelijk vlak. Coby ook in het bijzonder voor haar bijdrage aan de bevers, de groep kinderen van 5-7 jaar. Daarnaast zijn 2 bestuursleden van de stichting die het gebouw beheert in het zonnetje gezet. Marcel en Eddy zorgen al jaren voor een veilige plek om te spelen. Kers op de taart is de recente sloop van het Francoisgemaal wat al jaren een magneet was voor hangjeugd en bron van overlast.

De uitreiking vond plaats tijdens de kerstbijeenkomst van de vereniging. Een ideale gelegenheid om ook 2 vriendschapstekens uit te reiken aan Nelleke (al 47 jaar actief!) en Carl die beiden al jaren veel betekenen voor de vereniging.

Wethouder Verbeek sprak zijn waardering uit voor de inzet van de jonge leidingteams voor een uitdagend en vooral leuk scoutingspel. Uiteraard maakte hij daarbij de koppeling naar sport waarbij hij het onderscheidende aspect van Scouting onder woorden bracht. Je hoeft niet te winnen om een winnaar te zijn!

Scouting biedt jongeren van 5 tot 25 jaar een uitdagende vrijetijdsbesteding. Je leert samenwerken, voor jezelf opkomen en anderen respecteren. Dat alles in een omgeving waarin je veilig kan spelen en jezelf kunt zijn. Dit kan niet zonder inzet van vrijwilligers. Ook vrijwilliger worden? Je bent van harte welkom om eens te komen kijken bij Scouting Nieuwerkerk aan den IJssel of een andere scoutinggroep!

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.